Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 11 juni 2021, nr. Min-BuZa.2021.8725-15, tot wijziging van het Besluit aanwijzing hoofd begeleidingsteam Uitvoeringswet verdrag chemische wapens 2010 in verband met het vervallen van de functie Algemeen directeur Douane

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Gelet op artikel 12, eerste lid, van de Uitvoeringswet verdrag chemische wapens;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 1 van het Besluit aanwijzing hoofd begeleidingsteam Uitvoeringswet verdrag chemische wapens 2010 wordt ‘Algemeen directeur Douane’ vervangen door ‘directeur-generaal Douane’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2021.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken, S.A.M. Kaag

TOELICHTING

Met dit besluit wordt het Besluit aanwijzing hoofd begeleidingsteam Uitvoeringswet verdrag chemische wapens 2010 aangepast aan het feit dat met ingang van 1 januari 2021 de functie van Algemeen directeur Douane is vervallen. De bevoegde functionaris is nu de directeur-generaal Douane. Omdat de datum van 1 januari 2021 reeds is verstreken, werkt deze wijziging terug tot en met die datum.

De Minister van Buitenlandse Zaken, S.A.M. Kaag

Naar boven