Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 11 juni 2021, nr. Min-BuZa.2021.8725-15, tot wijziging van diverse regelingen op het terrein van de export en doorvoer van strategische goederen in verband met het vervallen van de functie Algemeen directeur Douane

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Gelet op de artikelen 4, 4b, 6a, 6b, 7, 10, 14, 17, 19, 21, 26 van het Besluit strategische goederen en de artikelen 4 tot en met 6, 9, 14 en 23 van de Wet strategische diensten;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 1 van de Regeling algemene doorvoervergunning NL007 wordt in de definitie van inspecteur ‘algemeen directeur Douane’ vervangen door ‘directeur-generaal Douane’.

ARTIKEL II

In artikel 1 van de Regeling algemene doorvoervergunning NL008 wordt in de definitie van inspecteur ‘algemeen directeur Douane’ vervangen door ‘directeur-generaal Douane’.

ARTIKEL III

In artikel 1 van de Regeling goederen voor tweeërlei gebruik wordt in de definitie van inspecteur ‘algemeen directeur Douane’ vervangen door ‘directeur-generaal Douane’.

ARTIKEL IV

In artikel 1 van de Regeling goederen voor tweeërlei gebruik Irak wordt in de definitie van inspecteur ‘Algemeen directeur Douane’ vervangen door ‘directeur-generaal Douane’.

ARTIKEL V

In artikel 1 van de Uitvoeringsregeling strategische diensten wordt in de definitie van inspecteur ‘Algemeen Directeur Douane’ vervangen door ‘directeur-generaal Douane’.

ARTIKEL VI

In artikel 1 van de Uitvoeringsregeling strategische goederen 2012 wordt in de definitie van inspecteur ‘Algemeen Directeur Belastingdienst/Douane’ vervangen door ‘directeur-generaal Douane’.

ARTIKEL VII

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2021.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken, S.A.M. Kaag

TOELICHTING

Met deze regeling worden diverse regelingen op het terrein van de export en doorvoer van strategische goederen aangepast aan het feit dat met ingang van 1 januari 2021 de functie van Algemeen directeur (Belastingdienst/)Douane is vervallen. De bevoegde functionaris is nu de directeur-generaal Douane. Omdat de datum van 1 januari 2021 reeds is verstreken, werkt deze wijziging terug tot en met die datum.

De Minister van Buitenlandse Zaken, S.A.M. Kaag

Naar boven