Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Karel Doormanlaan 155-157 en het besluit op de Aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Karel Doormanlaan 155-157

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan, en het besluit op de Aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Karel Doormanlaan 155-157 een ieder ter inzage liggen met ingang van vrijdag 18 juni tot en met donderdag 29 juli 2021.

Aanleiding en aard nieuw bestemmingsplan

De reden voor het nieuwe bestemmingsplan is het voornemen om de Karel Doormanlaan 155-157, de voormalige GGD-locatie, te herontwikkelen naar woningbouw. De ontwikkelaar Lammers Real Estaete wil de locatie herontwikkelen ten behoeve van woningbouw. Beoogd wordt, na de sloop van het gebouw, ter plaatse 64 gestapelde middeldure-huurwoningen te realiseren in de vrije sector. De te realiseren appartementen zullen worden gebouwd in twee separate en min of meer gelijke bouwmassa’s, van 5 respectievelijk 7 verspringende bouwlagen. Beide bouwmassa’s zijn parallel aan de weg georiënteerd en met de voorzijde gericht op de Karel Doormanlaan. Aangezien deze herontwikkeling niet past binnen het geldende bestemmingsplan is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Aanmeldnotitie

Burgemeester en wethouders van Rijswijk hebben besloten dat geen milieueffectrapport voor deze ontwikkeling hoeft te worden opgesteld. Op grond van de onderzoeken en afwegingen in de “Aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling herontwikkeling Karel Doormanlaan 155-157” blijkt dat het plan geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zal hebben. Het opstellen van een milieueffectrapport is daarom niet noodzakelijk. De aanmeldingsnotitie is als bijlage 10 bij de toelichting van het bestemmingsplan opgenomen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Karel Doormanlaan 155-157” (inclusief bijlagen), het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit en het besluit op de Aanmeldingsnotitie liggen met ingang van vrijdag 18 juni 2021 tot en met donderdag 29 juli 2021 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De stukken kunt u alleen inzien op afspraak bij de balie Publieksvoorlichting in het stadhuis van Rijswijk. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantcontactcenter van de gemeente op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00 uur, via het telefoonnummer 14070. De pdf-stukken zijn in te zien via www.rijswijk.nl/kareldoormanlaan155-157. De digitale stukken (IMRO-gecodeerd) kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpkareldoormanln-ON01.

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn kan een ieder een zienswijze over het bestemmingsplan sturen aan de gemeenteraad, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze op het bestemmingsplan is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met mevrouw S.S.Bisseswar via (070) 326 1114 (aanwezig op maandag t/m vrijdag).

Het is overigens niet mogelijk om te reageren op het besluit op de Aanmeldingsnotitie op andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan.

 

Rijswijk, 17 juni 2021

Burgemeester en wethouders,

mr.drs. G.A.A. Verkerk, burgemeester (wnd)

P.M. Schuit, de secretaris

Naar boven