Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied (Bokt ongenummerd) en omgevingsvergunning Bokt (ongenummerd)

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf donderdag 17 juni 2021 ter inzage liggen:

  • 1.

    het op 1 juni 2021 door de gemeenteraad van Eindhoven gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied (Bokt ongenummerd);

  • 2.

    de op 8 juni 2021 verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van één werktuigenloods en bedrijfswoning, nummer V20/42812.

De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het verwijderen van artikel 4.2.3 (teeltondersteunende voorzieningen) uit de regels.

Ligging plangebied en doel van het plan

Het bestemmingsplan ziet op de (planologische) verplaatsing van een bestaande agrarische bouwblok. Op de gemeentegrens van Eindhoven en Son en Breugel wordt een agrarisch bedrijf geëxploiteerd. Het bedrijf is in zowel Son en Breugel (agrarische bouwblokken Bokt 3A en Bokt 2B) als Eindhoven gelegen. Ter plaatse van de huidige veldschuur (tegenover Bokt 3) komt het nieuwe, kleine (2.000 m2) agrarische bouwkavel, met beperkte bouwmogelijkheden (max. 400 m2 bedrijfsbebouwing en één bedrijfswoning). Dit voor uitsluitend een (vollegronds)teeltbedrijf. Het agrarisch bouwblok Bokt 3A wordt hiervoor opgeheven en de bebouwing gesloopt. Het agrarische bouwblok Bokt 2B wordt ook aanzienlijk verkleind, waarbij de aanwezige (permanente) teeltondersteunende voorzieningen worden gesloopt. In samenwerking met de provincie Noord-Brabant, gemeente Son en Breugel en grondeigenaren leidt dit tot een flinke afname van bebouwing en bebouwingsmogelijkheden (ruim 8.000 m2) in het Dommeldal. Ook ontstaan hierdoor extra doorkijken naar het Dommeldal.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maken het mogelijk dat de verschillende besluiten die genomen moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken tegelijk worden voorbereid en bekendgemaakt en waarbij voor alle besluiten één beroepsmogelijkheid van toepassing is. Deze coördinatieregeling is hier voor de beoogde ontwikkeling van toepassing. In verband hiermee is aan het bestemmingsplan (het ruimtelijk besluit) dat hiervoor is opgesteld de omgevingsvergunning voor het bouwen van één werktuigenloods en bedrijfswoning aangehaakt.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 17 juni 2021 tot en met donderdag 29 juli 2021 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadhuis), Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 19.00 uur, op vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80393-0301.

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html.

Beroep

Met ingang van vrijdag 18 juni 2021 tot en met donderdag 29 juli 2021 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en/of tegen de verleende omgevingsvergunning.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    iedereen die eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning;

  • 2.

    een belanghebbende die niet eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning;

  • 3.

    een niet-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest dan wel niet op tijd is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning in te dienen.

Een beroepschrift kunt u indienen bij: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking c.q. is van kracht met ingang van 30 juli 2021. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij:

De voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit en/of het van kracht worden van de omgevingsvergunning uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Eindhoven 1 juni 2021

Naar boven