KENNISGEVING BESTEMMINGSPLAN ‘Kavel De Machinist’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 18 juni 2021 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 29 juli 2021) het ontwerpbestemmingsplan ‘Kavel De Machinist’ (NL.IMRO.0599.BP2163KvlMachinist-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt en te raadplegen is via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om het ontwerpbestemmingsplan in te zien op een gemeentelijke locatie. Indien het u niet lukt het bestemmingsplan te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl kunt op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-57999736. Dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Het plangebied wordt globaal gezien aan de noord- en oostzijde begrenst door de Coolhaven, in het zuiden door de Willem Buytewechstraat en in het westen door De Machinist. Het terrein is nu onbebouwd. Het bestemmingsplan maakt hier een woongebouw van 50 meter hoog met maximaal 60 woningen mogelijk. In de plint is ruimte voor horeca of andere commerciële functies. Het parkeren wordt opgelost in een half verdiepte garage met publiektoegankelijk dek. De ontwikkeling is het resultaat van een tender die de gemeente in 2020 heeft uitgeschreven.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-57999736. Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

 

Digitale informatieavond

Er wordt een digitale informatieavond georganiseerd op woensdag 30 juni, dinsdag 6 juli en woensdag 7 juli van 19.00 tot 20.30 uur. De informatieavond kent geen vast programma. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt. De informatieavond gaat via Microsoft Teams. U kunt zich hiervoor tot en met vrijdag 25 juni aanmelden via kaveldemachinistSO@rotterdam.nl. Gelieve bij uw aanmelding de dag van voorkeur door te geven. Na aanmelding ontvangt u een link en instructies. Indien u niet bij één van de informatieavonden kunt zijn kunt u uw vragen ook stellen via het genoemde e-mailadres. Let op: u kunt het e-mailadres niet gebruiken om zienswijzen in te dienen. Dit moet via de hierboven beschreven procedure.

 

Rotterdam,16 juni 2021.

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0599.BP2163KvlMachinist-on01

Naar boven