Gemeente Katwijk - ontwerpuitwerkingsplan - Nieuw Rijnvaert

Logo Katwijk

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk maakt bij besluit van 20 april 2021 bekend dat het ontwerpuitwerkingsplan ‘Nieuw Rijnvaert’ is vrijgegeven voor ter inzage legging met de mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen.

Plangebied

Aan de rand van de woonwijk Frederiksoord en de Kamphuizerpolder wordt op het grondgebied van de gemeenten Katwijk en Oegstgeest de woonwijk Nieuw Rijnvaert ontwikkeld. Het uitwerkingsplan voorziet in een gevarieerde woonwijk met een dorps karakter met verschillende woningtypen (vrijstaand, twee-onder-een-kapwoningen, rij- en hoekwoningen en appartementen). Op het Katwijks grondgebied betreft het maximaal 169 woningen. En op Oegstgeest grondgebied zijn het maximaal 142 woningen. Voor dit plan is de beoogde sfeer van de woningen en openbare ruimte ook vastgelegd in een beeldkwaliteitsplan als aanvulling op de Welstandsnota.

Inzage

Met ingang van vrijdag 18 juni 2021 tot en met donderdag 29 juli 2021 liggen de volgende plannen ter inzage:

  • 1.

    het ontwerpuitwerkingsplan ‘Nieuw Rijnvaert’ met bijlagen;

  • 2.

    het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Oegstgeest - Rijnsburg’ (bijlage 2 toelichting ontwerpuitwerkingsplan ‘Nieuw Rijnvaert’);

  • 3.

    het ontwerp Hogere waardenbesluit (bijlage 14 toelichting ontwerp uitwerkingsplan ‘Nieuw Rijnvaert’).

De plannen zijn in te zien op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 in Katwijk. Tevens zijn ze te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0537.upRBGnieuwrijnvaer-on01.

In verband met corona maatregelen vindt er geen inloopbijeenkomst plaats.

Zienswijze indienen

Gedurende bovengenoemde termijn is het mogelijk een schriftelijke zienswijze in te dienen en deze te richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk, Postbus 589, 2220 AN Katwijk. Geeft u bij de zienswijze op welk plan(nen) 1, 2 of 3 het van toepassing is.

Wilt u digitaal een zienswijze indienen, dan kan dit via www.katwijk.nl/zienswijze. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Beleid Fysieke Leefomgeving via telefoonnummer (071) 406 50 00.

Naar boven