Ontwerpwijzigingsplan ‘Aderweg 33 Roelofarendsveen’

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat met ingang van donderdag 17 juni 2021 tot en met woensdag 28 juli 2021 het ontwerpwijzigingsplan ‘Aderweg 33 Roelofarendsveen’ als ontwerp ter inzage ligt.

Locatie en inhoud van het ontwerpwijzigingpslan?

Initiatiefnemer is voornemens de tweede bedrijfswoning, Aderweg 33, om te vormen tot een plattelandswoning welke gebruikt zal worden als burgerwoning. In het bestemmingsplan ‘Buitengebied West’is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om het gebruik als plattelandswoning toe te staan. Op dit moment is het betreffende perceel onderdeel van een agrarisch bedrijf die de bedrijfsactiviteiten niet beëindigd heeft en waarbij de agrarische activiteiten worden voortgezet.

De plattelandswoning blijft milieutechnisch onderdeel uitmaken van het bestaande glastuinbouwbedrijf en zal geen belemmering vormen voor de bedrijfsactiviteiten. Dit is onderzocht en als zodanig geconcludeerd door de Omgevingsdienst West Holland. Ook is er een onafhankelijk agrarisch deskundigenadvies opgesteld met goed gevolg.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpwijzigingsplan ligt van donderdag 17 juni 2021 tot en met woensdag 28 juli 2021 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de ID NL.IMRO.1884.WPADERWEG33-ONT1

Indienen van zienswijzen

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan bij de gemeenteraad kenbaar maken. De zienswijzen tegen het ontwerpwijzigingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. De gemeenteraad zal degenen die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, in de gelegenheid stellen een nadere mondelinge toelichting te geven.

U kunt het ontwerpwijzigingsplan ook inzien via onze website, www.kaagenbraassem.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. van der Weide Cezarini, tel. (071) 332 72 72, email: info@kaagenbraassem.nl

 

Naar boven