Gemeente West Betuwe – ontwerpbestemmingsplan - Landgoed Bloemfonteijn in Heesselt en ontwerp omgevingsvergunning t.b.v. dependance zorggebouw gecoördineerd ter inzage

Logo West Betuwe

Burgemeester en wethouders van West Betuwe maken bekend dat met ingang 17 juni 2021, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Bloemfonteijn’ in Heesselt gedurende 6 weken ter inzage ligt. Ook ligt de hieraan gerelateerde ontwerp omgevingsvergunning voor nieuwbouw van een dependance zorggebouw ter inzage.

Toelichting

Met het ontwerp bestemmingsplan wordt de uitbreiding van het bestaande Landgoed met 2,6 hectare mogelijk gemaakt. De aangekochte agrarische percelen zijn gelegen aan de Donkerstraat - hoek Bommelsestraat en achter de woningen aan de Walgtsestraat in Heesselt.

De nu nog agrarische bestemmingen worden gewijzigd in de bestemming ‘landgoed’. Op de nieuwe gronden komt een dependance van een woonzorgvoorziening, inclusief extra mogelijkheden

voor dagactiviteiten en er wordt een divers landschap aangelegd. Tevens zullen twee woningen worden herbouwd op het Landgoed. Met de ontwerp omgevingsvergunning wordt de nieuwbouw van het dependance zorggebouw mogelijk gemaakt.

Coördinatie

Artikel 3.30 Wro en de Coördinatieverordening gemeente Geldermalsen 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het bestemmingsplan wordt ook de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld.

Raadplegen planstukken.

De planstukken zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.HEEBloemfonteijn-ONT1.

De ter inzage gelegde stukken kunt u verder op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis van West Betuwe, tijdelijk bezoekadres Van Dam van Isseltweg 4, 4191 KC Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt de ODR via telefoonnummer (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

Reageren.

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m woensdag 28 juli 2021) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven, dan dient u hiervoor uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken met het klantencontactcentrum van de gemeente West Betuwe: telefoonnummer (0345) 728800.

 

Naar boven