ontwerp facetbestemmingsplan Gebouwd Erfgoed Het Hogeland

Logo Het Hogeland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Het Hogeland maken bekend dat het ontwerp facetbestemmingsplan Gebouwd Erfgoed Het Hogeland vanaf donderdag 17 juni ter inzage ligt. In dit plan worden karakteristieke gebouwen in de voormalige gemeenten Winsum en De Marne voorzien van een planologische bescherming. Dit bestemmingsplan is van toepassing voor het buitengebied in de voormalige gemeente De Marne en Winsum en de kernen van de voormalige gemeente Winsum.

Ter inzage

Het ontwerp facetbestemmingsplan Gebouwd erfgoed Het Hogeland (NL.IMRO.1966.BPHHLerfgoed-ON01) wordt zes weken ter inzage leggen. Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 17 juni tot en met 28 juli 2021 zes weken ter inzage op het gemeentehuis te Winsum. Tevens is het plan raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de gemeentelijke website www.hethogeland.nl.

zienswijzen

Gedurende de periode dat het ontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen op het plan een zienswijze indienen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Zienswijzen kunnen niet per email worden ingediend. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van het Hogeland, Postbus 26, 9980 AA Uithuizen. Uw zienswijze dient te zijn voorzien van datum, naam, adres en handtekening. Vermeld bovenaan uw brief bij onderwerp: ‘zienswijze ontwerp facetbestemmingsplan gebouwd erfgoed Het Hogeland’. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer B. Moes van het team ruimtelijke ordening-beleid, telefoon 088 – 345 8888.

In verband met de Corona-maatregelen wordt dringend geadviseerd het bestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl of via onze website. Een bezoek aan het gemeentehuis in Winsum om het bestemmingsplan in te zien is weliswaar mogelijk, maar wordt gezien de Corona-maatregelen als minder gewenst beschouwd.

 

Naar boven