Ontwerpwijzigingsplan “Buitengebied Brummen, landschaps- en natuurversterking vier percelen” gemeente Brummen

Logo Brummen

 

Burgemeester en wethouders van Brummen maken, gelet op artikel 3.6 jo. artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij op 13 januari 2021 hebben ingestemd met het ontwerpwijzigingsplan “Buitengebied Brummen, landschaps- en natuurversterking vier percelen”.

 

De gemeente Brummen kenmerkt zich door haar natuur- en landschapswaarden. Voor 4 locaties in het buitengebied van de gemeente geldt dat eigenaren voornemens zijn om landschapsversterkende maatregelen te treffen op agrarische percelen. Ter plaatse van de gronden geldt de bestemming ‘Agrarisch met landschapswaarden A’. Binnen deze agrarische bestemming zijn nieuwe landschapselementen niet toegestaan. Om de beoogde ontwikkeling juridisch-planologisch vast te leggen is het noodzakelijk om de huidige agrarische bestemming om te zetten in een natuurbestemming.

 

Het plangebied bestaat uit de volgende deelgebieden:

1. Deelgebied Zutphensestraat 296, Brummen

2. Deelgebied Hommelstraat 1, Empe

3. Deelgebied Sintelweg, Empe

4. Deelgebied Lendeweg 10, Hall

 

 

I nzage termijn

Analoog

Het ontwerpwijzigingsplan met bijbehorende stukken, liggen vanaf donderdag 21 januari 2021 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen).

Vanwege de Covis-19 maatregelen is het enkel op afspraak mogelijk deze stukken in te zien.

  •  

Digitaal

Het wijzigingsplan is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Inwoner en ondernemer / Bouwen en wonen) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via onderstaande link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0213.BPBG700078-on01

 

De bronbestanden van het ontwerpwijzigingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0213.BPBG700078/NL.IMRO.0213.BPBG700078-on01

 

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpwijzigingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad (Postbus 5, 6970 AA te Brummen). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer M. (Matthijs) Harkema, adviseur RO procedures, via telefoonnummer (0575) 568 507 of per e-mail op m.harkema@brummen.nl

Tijdig ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij het definitieve besluit.

 

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer M. Harkema, beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling, via telefoonnummer (0575) 568 507 of per mail op m.harkema@brummen.nl.

 

 

Naar boven