Gemeente West Betuwe - ontwerpbestemmingsplan - Spijkse Kweldijk 66, Spijk

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 17 juni 2021 ligt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, voor zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan “Spijk, Spijkse Kweldijk 66” van de gemeente West Betuwe ter inzage. 

Toelichting op de planstukken

Met dit bestemmingsplan wordt in ruil voor de sloop van diverse voormalige agrarische opstallen de realisatie van een woongebouw aan de Spijkse Kweldijk te Spijk mogelijk gemaakt. Dit woongebouw (met tenminste drie wooneenheden) komt oostelijk van de voormalige agrarische bedrijfswoning Spijkse Kweldijk 66 te staan. De voormalige agrarische bedrijfswoning krijgt met dit bestemmingsplan een reguliere woonbestemming. Het agrarisch bouwperceel komt tevens te vervallen.

In aanvulling op het nieuwe woongebouw aan de Spijkse Kweldijk wordt op hetzelfde kadastrale perceel een nieuwe woning aan de Zuiderlingedijk gebouwd. Deze woning komt te staan naast de bestaande woning Zuiderlingedijk 125.

Het bestemmingsplan heeft eerder als voorontwerp ter inzage gelegen. In de planstukken zijn alleen naar aanleiding van een reactie van het waterschap in de toelichting (waterparagraaf) enkele tekstuele wijzigingen aangebracht.

Raadplegen planstukken

De planstukken zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . Het bestemmingsplan heeft het planidentificatienummer: NL.IMRO.1960.BpSpkSpkweldk66-ONT1

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis in Geldermalsen (tijdelijk bezoekadres: Van Dam van Isseltweg 4, 4191 KC Geldermalsen). Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U kunt via (0344-) 579314 of info@odrivierenland.nl een afspraak maken.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m woensdag 28 juli 2021) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, eerst een afspraak te maken met team ROW.

 

Naar boven