Voorontwerp Omgevingsplan deel I - Verordeningen

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorontwerpOmgevingsplan deel I - Verordeningen zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis, vanaf donderdag <17 juni 2021> tot en met woensdag <28 juli 2021>. Dit is op grond van artikel 2 van de Inspraakverordening Veenendaal. Het voorontwerp omgevingsplanis een eerste concept van de ontwikkeling. Zo kunt u in een vroege fase inzicht krijgen in de plannen.

Het voorontwerp omgevingsplanen de bijbehorende stukken kunt u ook digitaal inzien op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0345.OPI-VO01.

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 16.29 van de Omgevingswet (melding voornemen om een omgevingsplan vast te stellen).Voor dit voorontwerp omgevingsplanis geen milieueffectrapport opgesteld.

Waar gaat het voorontwerp omgevingsplan over?

Het omgevingsplan is een nieuw instrument die op basis van de nieuwe Omgevingswet opgesteld is (die naar verwachting op 1 juli 2022 van kracht wordt) en heeft een veel bredere reikwijdte dan het bestemmingsplan waar wij nu mee werken. In het omgevingsplan zijn regels die van invloed (kunnen) zijn op de fysieke leefomgeving opgenomen. Een eerste aanzet hiertoe is opname van de gemeentelijke verordeningen in Omgevingsplan, deel I. Voorbeelden hiervan zijn de erfgoedverordening (monumenten), delen van de Algemene Plaatselijke Verordening (bijv. kappen van bomen, aanleggen van inritten) en de parkeerverordening. Ook de zogeheten bruidsschatsregels (regels voor een aantal onderwerpen die het Rijk decentraliseert aan gemeenten) maken onderdeel uit van dit omgevingsplan. Met dit omgevingsplan loopt Veenendaal al vooruit op de inwerkingtreding van de nieuwe Omgevingswet. Dit Omgevingsplan is een eerste stap naar een Omgevingsplan volgens de nieuwe wet.

Het plangebied omvat de hele gemeente Veenendaal.

Wilt u een reactie hierop geven?

U kunt tot <29 juli 2021> een inspraakreactie insturen naar het college van burgemeester en wethouders van Veenendaal. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling. Digitaal kan via omgevingsplan@veenendaal.nl. Schriftelijk kan per brief via postbus 1100, 3900 BC Veenendaal, o.v.v. ‘inspraakreactie Omgevingsplan deel I verordeningen – Z-<1720693>’. Wilt u mondeling uw inspraakreactie geven? Dan kunt u tot <29 juli 2021> een afspraak maken met <de heer G. Drost of mevrouw A. Holdijk> van het team Ruimtelijke ordening en Bouwen. Dit kan via telefoonnummer (0318) 538 538.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het indienen van een inspraakreactie of het voorontwerp omgevingsplan? Dan kunt u ook contact opnemen met <de heer G. Drost of mevrouw A. Holdijk> van het team Ruimtelijke ordening en Bouwen via (0318) 538 538.

Naar boven