Harkema, Warmoltsstrjitte 130 (Omgevingsvergunning met afwijking en Verklaring van geen bedenkingen)

Logo Achtkarspelen

Inleiding

De gemeente heeft een omgevingsvergunning met een buitenplanse afwijking verleend voor de bouw van een woning op het perceel Warmoltsstrjitte 130 te Harkema.

Omdat het plan in strijd is met het geldende bestemmingsplan is een uitgebreide afwijkingsprocedure doorlopen. De gemeenteraad heeft ingestemd met het plan en daarvoor een verklaring van geen bedenkingen (vvgb) afgegeven.

Tegen de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp vvgb zijn zienswijzen ingediend.

Op dit moment liggen de verleende omgevingsvergunning met afwijking en de verklaring van geen bedenkingen ter inzage.

Ter inzage

Vanaf donderdag 17 juni tot en met woensdag 28 juli 2021 liggen de omgevingsvergunning met afwijking en de Verklaring van geen bedenkingen ter inzage.

U kunt deze inzien:

- in het Klant Contact Centrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis;

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen en;

- via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.OAHaWarmoltsstr130-VG01).

Beroep

Tot en met 28 juli 2021 kan door een belanghebbende beroep worden ingesteld tegen de verlening van de omgevingsvergunning met afwijking en de Verklaring van geen bedenkingen. U kunt uw brief sturen naar de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrecht.

De omgevingsvergunning wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Rechtbank een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J. Wijmenga van het team Ontwikkeling en Advies Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14 0511.

 

Buitenpost, 16 juni 2021

 

 

Namens deze:

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

mr. O.F. Brouwer, burgemeester en mr. M.P. de Jong, secretaris

Naar boven