Onttrekkingsbesluit overwegen Teenkweg en Diekinksweg

Logo Lochem

Bekendmaking de volgende spoorwegovergang aan de openbaarheid te onttrekken:

  • 1.

    Lochem, Spoorlijn Zutphen - Hengelo, overgang (Diekinkweg/Nengersteeg)

  • 2.

    Eefde, Spoorlijn Zutphen - Deventer, overgang Teenkweg

Motivering

Het betreft de uitwerking van de gemaakte afspraken met de belanghebbenden, ProRail en de Provincie Gelderland inzake het opheffen van alle onbewaakte spoorwegovergangen in de gemeente Lochem. De twee genoemde spoorwegovergangen zijn onbewaakt en zullen worden opgeheven. Hiervoor is een onttrekkingsbesluit noodzakelijk. De overgang Teenkweg is reeds afgesloten in overleg met de belanghebbende.

Inzage

Het besluit ligt met ingang van 17 juni 2021 voor de duur van zes weken tot en met 28 juli 2021 ter inzage. Het besluit kan gedurende de hiervoor genoemde termijn worden ingezien op www.lochem.nl. U kunt tevens op afspraak bij de publieksbalie, Hanzeweg 8 in Lochem en Hoofdstraat 45 in Gorssel de stukken inzien (standaard digitaal of op verzoek op papier).

Bezwaar

Iedere belanghebbende

  • 1.

    die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerp onttrekkingsbesluit bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerp onttrekkingsbesluit bij de gemeenteraad naar voren te brengen

kan binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Daarnaast kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Recht­bank Oost-Nederland, locatie Zutphen, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen.

 

Naar boven