Ontwerpbestemmingsplan en verzoek herbegrenzing verstedelijking afweegbaar "Oploo, Watermolenstraat 3"

Logo Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan “Oploo, Watermolenstraat 3” (NL.IMRO.1702.3BPwatermolenstr3-ON01) inclusief alle bijlagen ter inzage ligt. Tevens is het college voornemens een verzoek tot herbegrenzing van het zoekgebied 'verstedelijking afweegbaar' bij Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant in te dienen.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Aan de Watermolenstraat 3 in Oploo ligt een leegstaande melkrundveehouderij. Op deze locatie is het plan om 18 woningen te gaan bouwen en de bebouwing van veehouderij volledig te slopen. Het bestemmingsplan moet hiervoor gewijzigd worden. Het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan wordt nu ter inzage gelegd voor zes weken.

Inhoud verzoek herbegrenzing

Om het bestemmingsplan uiteindelijk te kunnen vaststellen is herbegrenzing noodzakelijk van het zoekgebied 'verstelijking afweegbaar' zoals bedoeld in de provinciale Interim Omgevingsverordening. Dit verzoek om herbegrenzing zal na de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan door het college van burgemeester en wethouders worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant. Het verzoek tot herbegrenzing ziet op het deel waar de bouw van 18 woningen is voorzien.

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan en het voornemen tot verzoek om herbegrenzing

Het ontwerpbestemmingsplan en het voornemen voor herbegrenzing van 'verstedelijking afweegbaar' inclusief alle bijlagen ligt met ingang van dinsdag 15 juni 2021 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage. U kunt de stukken raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, vul dan bij plannaam NL.IMRO.1702.3BPwatermolenstr3-ON01 in. Als u de stukken op het gemeentehuis wilt inzien kunt u contact opnemen met de contactpersoon onder aan deze publicatie.

Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan door een ieder een schriftelijke dan wel mondelinge zienswijze kenbaar worden gemaakt tegen het ontwerpbestemmingsplan en het verzoek om herbegrenzing bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend op het volgende adres: Gemeente Sint Anthonis, Postbus 40,5845 ZG Sint Anthonis. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt bij de afdeling Strategie & Ontwikkeling. U kunt hiervoor contact opnemen met Oswin Eurlings op telefoonnummer: 0485-388 888.

Sint Anthonis, 14 juni 2021

Naar boven