BEKENDMAKING VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN ‘Buitengebied, Zandstraat 100 en 102 - Philippine’ en BESLUIT HOGERE WAARDE GELUID Twee woningen aan de Zandstraat 102 in Philippine

Logo Terneuzen

 

ARTIKEL 3.8 LID 4 WET RUIMTELIJKE ORDENING

 

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken bekend dat de gemeenteraad op 3 juni 2021 het bestemmingsplan Buitengebied, Zandstraat 100 en 102 - Philippine (NL.IMRO.0715.BPBG63-VG01) ongewijzigd heeft vastgesteld.

Doel bestemmingsplan

Het doel van dit bestemmingsplan is om op de locatie Zandstraat 102 de agrarische bestemming te saneren en het realiseren van drie woningen mogelijk te maken. Op de locatie Zandstraat 100 wordt het realiseren van zonnepanelen planologisch mogelijk gemaakt.

Inzien bestemmingsplan

Het ongewijzigde vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 17 juni 2021 tot en met woensdag 28 juli 2021 ter inzage. De stukken zijn volledig te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Bouwen/Bestemmingsplannen. De stukken kunnen ook digitaal worden ingezien bij de publieksbalie in Terneuzen. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 14 0115.

Beroep

Tegen het besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd schriftelijk beroep instellen. Beroep moet u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt alleen beroep instellen:

  • als u ook een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • als u bezwaar heeft tegen de wijzigingen van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Ook kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Zo’n verzoek stuurt u naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Een beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Bij het indienen van een beroepschrift of voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan dan treedt het plan nog niet in werking. De voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak moet dan eerst uitspraak doen over de voorlopige voorziening.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Kiewiet van het team Planvorming, (telefoonnummer 14 0115 of e-mail wro@terneuzen.nl).

Besluit hogere waarde geluid

Burgemeester en wethouders van Terneuzen hebben op grond van de Wet geluidhinder voor twee woningen aan de Zandstraat 102 een hogere waarde vastgesteld van 51 dB vanwege het wegverkeerslawaai van de Zandstraat in Philippine.

Het besluit houdt verband met het bestemmingsplan 'Buitengebied, Zandstraat 100 en 102 - Philippine’ waarin de bouw van twee compensatiewoningen en de vervanging van een woning mogelijk wordt gemaakt. De geluidsbelasting vanwege het verkeer op de Zandstraat overschrijdt op twee van de drie woningen de voorkeurswaarde van 48 dB.

Het terugdringen van de geluidsbelasting, bijvoorbeeld door afstandsvergroting tussen de woningen en de weg, beperking van de verkeersomvang en/of rijsnelheid, wijziging van de verkeerssamenstelling, toepassing van stil asfalt of plaatsing van geluidsschermen, is ondoeltreffend dan wel stuit op stedenbouwkundige, verkeerskundige en financiële bezwaren.

Ter inzage

Het besluit met bijbehorende stukken ligt ter inzage van donderdag 17 juni tot en met woensdag 28 juli 2021. De openbare voorbereidingsprocedure, zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, is van toepassing. Het besluit is te raadplegen op http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Bouwen/Bestemmingsplannen.

De stukken kunnen ook digitaal worden ingezien bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestiging Markt 1 te Axel.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Overschrijding van de termijn van indiening, kan ertoe leiden dat met het beroepschrift geen rekening wordt gehouden. Degenen die een beroepschrift indienen zullen moeten aantonen dat ze redelijkerwijs niet eerder in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbesluit.

Het indienen van het beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Op grond van artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht juncto artikel 26 van de Wet op de Raad van State kan degene die een beroepschrift indient een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het behandelen van een dergelijk verzoek zijn griffiekosten verschuldigd.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij de heer J.A. Alewijnse van het team Beleidsontwikkeling, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455 000)

 

 

 

Terneuzen, 16 juni 2021

Burgemeester en wethouders van Terneuzen,

De burgemeester, H.J.A. (Erik) van Merrienboer

De secretaris, J.G. (Jan) Princen

Naar boven