Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan incl. beeldkwaliteitseisen, ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarden “De Klenckestraat”

Logo Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf woensdag 16 juni 2021 gedurende een termijn van 6 weken de volgende stukken ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan “De Klenckestraat”, inclusief beeldkwaliteitseisen, met identificatienummer NL.IMRO.0106.02BP20171000M-B002, met bijbehorende stukken;

  • 2.

    de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van 12 grondgebonden woningen aan De Klenckestraat;

  • 3.

    het ontwerpbesluit hogere waarden wegverkeerslawaai met bijbehorende stukken.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

De bouw van 12 woningen aan De Klenckestraat heeft de afgelopen jaren een behoorlijk intensief traject doorlopen met de buurt. Met de omwonenden is gekeken naar de mogelijkheid van een andere positionering van de 12 woningen, zodat er meer ruimte overblijft voor een ontmoetingsplek. In november 2019 heeft de raad ingestemd met een aangepast plan. Het aangepaste plan bestaat uit 12 woningen gesitueerd naast elkaar aan de straatzijde met daarnaast een ontmoetings- en speelplek voor de buurt. Het bestemmingsplan is aangepast op het nieuwe plan. Hiermee wordt een voorzien in een juridisch planologische regeling die de beoogde ontwikkeling mogelijk maakt.

Beeldkwaliteit

Om bij de realisatie van de woningbouw de ruimtelijke kwaliteit te waarborgen, zijn richtlijnen voor de beeldkwaliteit opgenomen. Hiervoor is in het bestemmingsplan een beeldkwaliteitsparagraaf (paragraaf 2.3.2) opgenomen. Deze criteria zijn in samenhang met de bouwregels uit het bestemmingsplan opgesteld.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad Assen heeft in haar vergadering 5 oktober 2017 met de toepassing van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 tot en met 3.36 Wro) voor de ontwikkeling van woningbouw op deze plek. Door toepassing te geven aan de coördinatieregeling wordt mogelijk gemaakt een besluit over een ruimtelijk plan, zoals een bestemmingsplan, tegelijk met één of meerdere uitvoeringsbesluiten, zoals een omgevingsvergunning, voor te bereiden en bekend te maken. Deze gezamenlijke (gecoördineerde) voorbereiding vereist de gelijktijdige terinzagelegging van alle ontwerpbesluiten.

Geluid

Omdat de nieuwe woningen binnen de geluidszone van de Nobellaan ligt, is onderzoek naar wegverkeerslawaai uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden. Vanuit architectonisch en stedenbouwkundig oogpunt is het niet gewenst om maatregelen te nemen ter verlaging van de geluidsbelasting. Daarom wordt een hogere waarde van 51 dB voor 4 en 50 dB voor 8 van de nieuwe woningen vastgesteld.

Waar kunt u de stukken inzien

De digitale versie van het bestemmingplan met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.02BP20171000M-B002 is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerp-omgevingsvergunning zijn als bijlagen gekoppeld aan het digitale bestemmingsplan.

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken met ingang van 16 juni 2021 in papiervorm ter Inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Voor de actuele openingstijden van het stadhuis verwijzen wij u naar www.assen.nl.

Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Eventueel kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen. Voor vragen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer J. Huizing via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

Hoe kunt u reageren

Met ingang van woensdag 16 juni 2021 kan een ieder gedurende een termijn van 6 weken zienswijzen inbrengen. Reacties moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

De binnengekomen zienswijzen gericht tegen het bestemmingsplan incl. de beeldkwaliteitseisen zullen worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

De binnengekomen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerp-omgevingsvergunning kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze schriftelijk. Het indienen van een mondelinge zienswijze is ook mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak gemaakt worden via het hierboven genoemde telefoonnummer of emailadres.

Naar boven