Naamgeving openbare ruimte – Vluchtpadenhof in Buggenum – gemeente Leudal

Logo Leudal

Toelichting

Op 10 maart 2021 hebben burgemeester en wethouders van Leudal bekend gemaakt (Gemeenteblad no. 69291), dat zij voornemens zijn een naam toe te kennen aan nieuw aan te leggen openbare ruimte in Buggenum. Het betreft een zogenaamde inbreidingslocatie, grenzend aan de openbare weg Noenever. Op deze locatie, opgenomen in het bij raadsbesluit van 20 april 2021 vastgestelde bestemmingsplan 'Woningbouwplan Noenevershof’, worden 16 levensloopbestendige woningen gebouwd. Voor de naamgeving van de nieuw aan te leggen openbare ruimte is in overeenstemming met de plaatselijk geldende verordening en de nadere regels advies gevraagd aan, en uitgebracht door de Dorpsraad Buggenum.

Besluit Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering van 8 juni 2021 besloten (reg.no. BRN2021-002) om de nieuwe openbare ruimte in overeenstemming met het advies van de dorpsraad ingaande 17 juni 2021 te vernoemen tot Vluchtpadenhof.

Bezwaar Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dat is bekendgemaakt een bezwaarschrift worden ingediend. Een bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen. Een bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten a) - de naam en het adres van de indiener(s), b) de dagtekening, c) een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en d) de gronden van het bezwaar (motivering). Vermeld zij dat een bezwaarschrift de werking van dit besluit niet opschort.

Voorlopige voorziening Indien een bezwaarschrift is ingediend, is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Een verzoek om voorlopige voorziening dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten a) de dagtekening van het bezwaar, b) vermelding van de datum van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt en c) een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen. Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft overgelegd. Naar aanleiding van het verzoek kan de bevoegde voorzieningenrechter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de betrokken Rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigd griffierecht moet worden voldaan.

 

Naar boven