Ontwerpbestemmingsplan Inbreidingslocaties Woningbouw Alphen Stad, locaties Klompenmaker en voormalige schoollocatie Bospark en ontwerpbesluit hogere waarden geluid Klompenmaker

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij het bestemmingsplan Inbreidingslocaties Woningbouw Alphen Stad voorbereiden. Ook maken zij bekend dat zij op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht, op 8 juni 2021 het ontwerpbestemmingsplan Inbreidingslocaties Woningbouw Alphen Stad hebben vastgesteld. Ook hebben zij een ontwerpbesluit hogere waarden geluid vastgesteld. Ook hebben zij besloten dat voor dit plan geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Bestemmingsplan en besluit hogere waarden geluid

Het ontwerpbestemmingsplan gaat over twee locaties. Het zijn locaties die onderdeel uitmaken van de zogenaamde ‘onorthodoxe woningbouwlocaties’. Op de locatie Klompenmaker, tegenover het gebouw van Activite Noorderbrink aan de Klompenmaker, wordt een woongebouw met maximaal 40 woningen mogelijk gemaakt. Op de voormalige schoollocatie Bospark aan de Bosparkweg, naast het Groene Hart Leerpark, wordt een woongebouw met maximaal 120 woningen mogelijk gemaakt. Deze ontwikkelingen zijn niet mogelijk volgens de regels van het geldende bestemmingsplan ‘Alphen Stad’. Omdat op een aantal geplande woningen op de locatie Klompenmaker de wettelijke voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder wordt overschreden, worden voor deze woningen hogere waarden vastgesteld.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Inbreidingslocaties Woningbouw Alphen Stad met plannummer NL.IMRO.0484.Ainbreidingalphen-ON01 ligt vanaf 17 juni 2021 voor een periode van zes weken (tot en met 28 juli 2021) voor iedereen ter inzage. Het ontwerpbesluit hogere waarden geluid voor het vaststellen van hogere geluidswaarden voor de locatie Klompenmaker ligt ook vanaf 17 juni 2021 tot en met 28 juli 2021 ter inzage.

U kunt de ontwerpbesluiten en de bijbehorende bestanden inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het besluit hogere waarden ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl via de knop Plannen zoeken (door het invoeren van een adres en huisnummer, de plannaam of bovenstaand plannummer). Het ontwerpbesluit hogere waarden is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd. Vanwege de coronamaatregelen wordt u aangeraden om het ontwerpbestemmingsplan digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan kunt u het plan op afspraak op het gemeentehuis inzien. Een afspraak kunt u maken door contact op te nemen met het Officemanagement van team Ruimte van Gemeente Alphen aan den Rijn, via telefoonnummer 14 0172.

Hoe kunt u reageren?

Ontwerpbestemmingsplan Inbreidingslocaties Woningbouw Alphen Stad

Binnen bovenstaande termijn van ter visieligging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Inbreidingslocaties Woningbouw Alphen Stad bij de gemeenteraad indienen.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie vermeld u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens en geeft u aan dat het gaat om het ontwerpbestemmingsplan Inbreidingslocaties Woningbouw Alphen Stad, zaaknummer 382112.

  • Digitaal kan dat via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, dat u vindt op www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier geeft u duidelijk aan dat het gaat om het ontwerpbestemmingsplan Inbreidingslocaties Woningbouw Alphen Stad, met zaaknummer 382112.

  • Voor het doorgeven van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het Officemanagement van team Ruimte van Gemeente Alphen aan den Rijn, via telefoonnummer 14 0172. Van uw mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Ontwerpbesluit hogere waarden geluid

Zienswijzen die gaan over het ontwerpbesluit hogere waarden geluid richt u aan het college van burgemeester en wethouders. Alleen belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen op het ontwerpbesluit hogere waarden geluid.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Omgevingsdienst Midden-Holland, postbus 45, 2800 AA Gouda. In uw reactie vermeld u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens en geeft u aan dat het gaat om het ontwerpbesluit met kenmerk 2021021816.

  • Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden-Holland (telefoon 088 - 54 50 000).

  • U kunt uw zienswijzen ook mailen naar info@odmh.nl.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 16 juni 2021

Naar boven