Bekendmaking aanwijzing ex artikel 5 Wet voorkeursrecht gemeenten

Logo Geldrop-Mierlo

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Geldrop-Mierlo bij besluit van 8 juni 2021 op grond van artikel 5 van de Wvg percelen heeft aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn. De betreffende percelen zijn gelegen in het gebied ingesloten door de Molenstraat, de Dommeldalseweg en de Johan Peijnenburgweg in Geldrop.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking de dag na bekendmaking van de terinzagelegging van dit besluit in de Staatscourant, te weten op 10 juni 2021.

 

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad ligt samen met het raadsvoorstel, de bij het besluit behorende kadastrale kaart en een lijst met de daarop de aangewezen gronden, de namen van de gerechtigden en overige relevante gegevens, met ingang van donderdag 10 juni 2021 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Geldrop-Mierlo, gevestigd aan de Meent 2 te Geldrop. De openingstijden vindt u op de website van de gemeente: www.geldrop-mierlo.nl/openingstijden.

 

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Geldrop-Mierlo te koop moeten aanbieden. De betreffende eigenaren en beperkt gerechtigden ontvangen een dezer dagen bericht over de inhoud van het besluit van de gemeenteraad en een nadere toelichting op de gevolgen hiervan.

 

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad staat bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes weken, te weten van donderdag 10 juni 2021 tot en met woensdag 21 juli 2021, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Geldrop-Mierlo (Postbus 10101, 5660 GA Geldrop). Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de datum;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d.

    de gronden van het bezwaar (de motivering).

Het digitaal indienen van een bezwaarschrift is mogelijk via www.geldrop-mierlo.nl/bezwaarschrift-indienen. Hiervoor is een digitale handtekening nodig (DigiD voor particulieren / E-Herkenning voor bedrijven).

 

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden die bezwaar hebben ingediend hebben de mogelijkheid om – wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten – een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht (Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch). Hieraan zijn kosten verbonden. Een verzoekschrift tot het treffen van een voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend. Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar zaken@geldrop-mierlo.nl. Vermeld in de onderwerpregel het zaaknummer: 143763. Daarmee wordt uw bericht automatisch aan het zaakdossier toegevoegd. U kunt ook contact opnemen met de heer Ron Smolders via telefoonnummer 040 289 38 93.

 

Geldrop-Mierlo, 9 juni 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo,

J.C.J. van Bree N.J.H. Scheltens

Burgemeester Secretaris

Naar boven