Gemeente Heerhugowaard - voorontwerp bestemmingsplan - Deimoslaan 1-5, Heerhugowaard

Logo Heerhugowaard

Plangebied en inhoud bestemmingsplan

De locatie Deimoslaan 1-5 ligt op het bedrijventerrein De Frans in Heerhugowaard, dat ingeklemd ligt tussen de spoorlijn en de Westtangent. De aanleiding voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan is het voornemen om op deze locatie twee appartementengebouwen te realiseren. De bestaande bedrijfsbebouwing zal worden gesloopt. Het plan bestaat uit 82 woningen verdeeld over twee woningblokken die identiek in opzet zijn en waarin per gebouw 41 woningen worden opgenomen.

De voorgenomen ontwikkeling is niet passend binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Zandhorst. Het toekomstige gebruik is hoofdzakelijk gericht op wonen en woon-werkruimtes. Wonen is op deze gronden niet toegestaan. Tevens is de ontwikkeling in strijd met de maximale bouwhoogte en wordt er gedeeltelijk buiten het bouwvlak van de bestemming Bedrijf gebouwd. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt een nieuw ruimtelijk regime van kracht, waarmee de woningbouw binnen het plangebied planologisch mogelijk wordt gemaakt.

Terinzagelegging

In het kader van de inspraakprocedure en overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken wij bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Deimoslaan 1-5 vanaf zaterdag 12 juni 2021 gedurende zes weken ter inzage ligt in het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Het voorontwerp bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij zoekterm de naam invult of de volgende code: NL.IMRO.0398.BP97DEIMOSLAAN-VO01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Als gevolg van de maatregelen rondom het corona-virus dient u voor het inzien van de papieren stukken vooraf een afspraak te maken. Wij verzoeken u daarvoor telefonisch contact op te nemen met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer 14072.

Inspraakreacties

Gedurende de periode van terinzagelegging kan eenieder zijn/haar inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar maken aan Burgemeester en wethouders, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw inspraakreactie wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met de heer B.J.A, Hamers via het telefoonnummer 14072 of per e-mail b.hamers@heerhugowaard.nl. U kunt geen inspraakreacties indienen via e-mail.

Heerhugowaard, 11 juni 2021

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard

23RO12S

 

Naar boven