Omgevingsvergunning Golfbaan Cromvoirt

Logo Vught

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vught maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12. lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht omgevingsvergunning hebben verleend voor een projectafwijkingbesluit voor de golfbaan Cromvoirt, gelegen aan de Deutersestraat 37 te Cromvoirt. De vergunning voorziet in de aanpassing van de golfbaan met aanvullende onderdelen.

Het vergunde project valt uiteen in zes onderdelen:1. de bouw van een poort en keermuur ter plaatse van de golfbaanentree aan de Deutersestraat 39;2. het gebruik en de inrichting van het perceel St. Lambertusstraat 59 te Cromvoirt als tuin met zwembad en tennisbaan bij gastenverblijf Bernardus Lodge;3. het aanleggen van een ecologische verbindingszone en het realiseren van een paardenweide met schuilgelegenheid op een perceel aan de Cromvoirtseweg ten westen van de Zandleij;4. de bouw van drie kleine, deels ondergrondse gebouwen op het golfbaanterrein, te weten een toiletblok, een halfway house en een shelter;5. de bouw van een grotere kelder onder het kantoorgebouw aan de Deutersestraat 37;6. het aanleggen van drie verharde paden op het golfbaanterrein en het aanleggen van een oppervlakteverharding bij de tijdelijke loods.

Hiertoe heeft de gemeenteraad een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven op 11 februari 2021. De omgevingsvergunning, de verklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 17 juni 2021 tot met 28 juli 2021 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentekantoor te Vught. Deze stukken zijn alleen digitaal (onder ID-nummer NL.IMRO.0865.PBGolfbaan-VG01) op www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en elke werkdag van 9.00 uur tot 17.00 uur (vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur) bij de Ontvangst en Informatiebalie in het gemeentekantoor.

Nadat een besluit bekend is gemaakt, kan daartegen een beroepschrift worden ingediend door belanghebbenden (gedurende een termijn van 6 weken na de dag van verzending van de vergunning; de vergunning is verzonden op 1 juni 2021). Beroep tegen de verleende vergunning kan slechts worden ingediend als ook eerder een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpomgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen en men belanghebbende is. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten; de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, de gronden van het beroep. Het beroepschrift kunt u richten aan de Rechtbank Oost-Brabant sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via: loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de site voor de precieze voorwaarden. Voor het indienen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Als sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank.

 

Naar boven