Bestemmingsplan “Kattenhavestraat”, gemeente Zutphen

Logo Zutphen

 

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 17 juni 2021 tijdens de algemene openingstijden bij het loket van de gemeente Zutphen, ’s Gravenhof 2, voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan “Kattenhavenstraat” en besluit hogere grenswaarde

Het bestemmingsplan ziet toe op de realisatie van vier (4) grondgebonden stadswoningen aan de Kattenhavestraat te Zutphen, kadastraal bekend gemeente Zutphen sectie F nr. 10960. De vier woningen zijn de hoekoplossing van het bebouwingsblok dat ligt tussen de Kattenhavestraat, Kuiperstraat en IJsselkade. De woningen zullen aaneen gebouwd worden, waarbij het parkeren ten behoeve van de woonfunctie op eigen terrein wordt gerealiseerd.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 1 juni 2021 met betrekking tot de toelichting gewijzigd en de regels en de verbeelding ongewijzigd vastgesteld. In paragraaf 4.3 van de toelichting is naar aanleiding van de zienswijze van het waterschap opgenomen dat vanwege de ligging in de buitenbeschermingszone van de waterkering grondwerkzaamheden vergunningplichtig zijn.

Besluit hogere grenswaarden geluid

Uit akoestisch onderzoek bij de ontwikkeling die dit bestemmingsplan mogelijk maakt, blijkt dat de geluidsbelastingen vanwege wegverkeer van de IJsselkade op de gevels van de woning hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De geluidsbelasting bedraagt maximaal 50 dB. Burgemeester en wethouders van Zutphen hebben op basis van artikel 83 lid 2 van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld.

Beroep

Tegen het ontwerp van het plan zijn drie zienswijzen naar voren gebracht. Tevens hebben burgemeester en wethouders bij de vaststelling wijzigingen in het plan aangebracht.

Een belanghebbende en degene die een zienswijze heeft ingediend kan beroep instellen. Beroep kan tot en met 29 juli 2021 worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak kunt u, tegelijkertijd, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Plan inzien

 

Het bestemmingsplan “Kattenhavestraat” kunt u alleen op afspraak inzien in het stadhuis. U kunt telefonisch een afspraak maken via 14 0575. De openingstijden zijn:

• Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

• Op donderdag is het stadhuis ook open van 13.00 tot 16.30 uur en van 17.30 tot 19.30 uur.

Respecteert u bij uw bezoek de landelijke hygiënemaatregelen? Als u hoest, verkouden bent en/of koorts heeft, vragen wij u een nieuwe afspraak te maken.

U kunt de besluiten ook inzien op www.zutphen.nl/plannenterinzage.

Het bestemmingsplan, inclusief de bijlagen, vindt u ook op www.ruimtelijkeplannen.nl. Klik op de website op het tabblad ‘bestemmingsplannen’, daarna op het tabblad ‘Naam’, vul bij ‘Zoek op plannaam’ de naam ‘Kattenhavestraat’ in en klik op ‘Zoeken’. Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp0508Kattenhave-vs01

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp0508Kattenhave-vs01

Zutphen, 16 juni 2021

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven