Vastgesteld wijzigingsplan ‘Marelsdal 2018’ (onderdeel Duin en Bosch terrein)

Logo Castricum

Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij het wijzigingsplan ‘Marelsdal 2018’ gewijzigd hebben vastgesteld bij besluit van 8 juni 2021.

Inhoud

Het wijzigingsplan maakt het mogelijk dat op de locatie Marelsdal, gelegen aan de Duinenboschweg en onderdeel van het Duin en Bosch terrein, maximaal 11 woningen worden gebouwd. Het toegestane aantal woningen op het Duin en Bosch terrein neemt door dit wijzigingsplan niet toe. Naar aanleiding van een ingediende zienswijze is het plan op onderdelen gewijzigd. Het wijzigingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het ontwerp wijzigingsplan heeft vanaf 20 december 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Recent is de problematiek vanwege stikstofdepositie opgelost, waardoor het plan nu vastgesteld kan worden.

Het wijzigingsplan, evenals het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen, liggen vanaf 17 juni 2021 tot en met 28 juli 2021 ter inzage. Het wijzigingsplan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-ID: NL.IMRO.0383.WPC18MarelsdalV2-VS01. De pdf-bestanden zijn beschikbaar via: https://www.castricum.nl/inzage.

Vanwege de coronapandemie zijn de genoemde stukken alleen op afspraak fysiek in te zien op het gemeentehuis van Castricum, Raadhuisplein 1, 1902 CA te Castricum. Wij vragen u in dat geval contact op te nemen met mw. J. Feron van het Team Plannen en Projecten via tel. 14-0251.

 

 

 

 

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen op het ontwerp van het wijzigingsplan heeft ingediend;

een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken;

een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die, ten opzichte van het ontwerp van het wijzigingsplan, bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Het wijzigingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het wijzigingsplan niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het wijzigingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Voorwaarde is dat tevens een beroepschrift is ingediend. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Crisis- en herstelwet (Chw)

Op grond van artikel 1.1 eerste lid, onder a. van de Crisis- en herstelwet en artikel 3.1 van Bijlage I van de Chw, is de Chw op het besluit van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Contact en meer informatie

Voor het inzien van de stukken of meer informatie kunt u contact opnemen met mw. J. Feron van het Team Plannen en Projecten, via telefoon 14 0251.

Burgemeester en wethouders van Castricum, 16 juni 2021

Naar boven