Ontwerp bestemmingsplan "Broekweg 6 – 8” in Leersum

Logo Utrechtse Heuvelrug

 

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 11 juni 2021 gedurende zes weken (tot en met 23 juli 2021) het ontwerpbestemmingsplan Broekweg 6 – 8, Leersum en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.LSMbroekweg6en8-ON01).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Op het perceel aan de Broekweg 6-8 te Leersum bestaat het recht om twee aan één gebouwde woningen te bouwen. Op het perceel staat nu één woning in een boerenensemble. Het voornemen is nu de tweede woning te bouwen ter plaatse van de schuur. Een dergelijke uitvoering past niet in het geldende bestemmingsplan 'Buitengebied Leersum 2005, herziening 2009’ omdat de woningen niet aan één gebouwd worden. Door middel van het ontwerpbestemmingsplan wordt een vrijstaande woning mogelijk gemaakt zodat het boerensemble behouden blijft in plaats van het uitbouwen van de bestaande hoofdwoning waardoor het ensemble juist gewijzigd zou worden.

Het betreft een aangewezen plan waarvoor een anterieure overeenkomst is afgesloten, zoals bedoeld in artikel 6.4a Wet ruimtelijke ordening. Daar is ook het onderdeel afwenteling planschaderisico in opgenomen. De kosten zijn dankzij de overeenkomst anderszins verzekerd waardoor een exploitatieplan niet nodig is.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt raadpleegbaar en beschikbaar:

 

Het plan kunt u digitaal raadplegen op de gemeentelijke website voor digitale ruimtelijke plannen.

Het plan kunt u ook digitaal raadplegen op de landelijke website.

De bestanden van het plan kunt u conform het Besluit ruimtelijke ordening downloaden.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder naar keuze via de website, schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen:

Zienswijzen via de website kunnen worden ingediend met het onlineformulier. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage;

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn;

Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 16 juli 2021 contact op te nemen met de mevrouw I. Eising van het team Omgevingsontwikkeling van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00.

Vermeld bij uw zienswijze in het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Broekweg 6-8 te Leersum”.

Vervolgtraject

Van eventuele zienswijzen zal een aparte nota worden gemaakt. De zienswijzen zullen aan het college van burgemeester en wethouders worden voorgelegd en vervolgens aan de gemeenteraad ter (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan worden aangeboden.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven