Vaststelling bestemmingsplan Hoflaan Stolwijk

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 1 juni 2021 het bestemmingsplan Hoflaan Stolwijk gewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde plan ligt met ingang van 16 juni 2021 gedurende zes weken ter inzage.

Wijzigingen

Het ontwerp-bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken hebben voor een periode van 6 weken vanaf 9 december 2020 ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ingediend. Naar aanleiding van deze zienswijze zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Hiervoor wordt verwezen naar de beantwoording in de Nota van zienswijzen, bijlage 12 bij de toelichting van het bestemmingsplan.

Naar aanleiding van de oordeelsvormende raadsvergadering van 25 mei 2021 is de planverbeelding op twee plekken aangepast. Het betreft de vorm van het bouwvlak voor het appartementencomplex nabij de vijverpartij om vier extra appartementen mogelijk te maken. De toegestane bouwhoogte van het appartementencomplex is gelijk gebleven.

De tweede ambtshalve wijziging betreft een verbreding van de verkeersbestemming langs de Kievitslaan. Hiermee kunnen de benodigde parkeerplaatsen langs de Kievitslaan worden toegevoegd. Deze wijzigingen zijn mogelijk zonder dat dit ten kostte gaat van het stedenbouwkundig concept en de parkeerplaatsen voor de winkeliers van Stolwijk. De wijziging zorgt voor een budget neutrale uitvoering voor de gemeente en komt tegemoet aan de wens voor extra woningen.

Ligging en beschrijving plan

Het plangebied van dit bestemmingsplan grenst aan de Bovenkerkseweg, de Kievitslaan en de begraafplaats van Stolwijk. De Hoflaan maakt onderdeel uit van het plangebied. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om 39 woningen en een nieuwe brandweerkazerne te realiseren.

Beroep

Vanaf woensdag 16 juni 2021 ligt het bestemmingsplan Hoflaan Stolwijk en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende 6 weken ter inzage. In verband met de maatregelen tegen Corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Dit betekent dat ook de mogelijkheden om het bestemmingsplan in te zien aangepast zijn. Het inzien kan van maandag t/m vrijdag op afspraak. Via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 14 0182 kunt u een afspraak maken met de heer R. van den Boer van afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u ook bekijken via:

www.ruimtelijkeplannen.nl met plan IDN: NL.IMRO.1931.BP2010DK030-VA01.

• via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl, u klikt achtereenvolgens op wonen & leven / bouwen en verbouwen / bestemmingsplannen / bestemmingsplannen ter inzage.

Binnen zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd is het instellen van beroep mogelijk voor:

  • 1.

    degene, die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en belanghebbende zijn;

  • 2.

    belanghebbenden, die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerp van het bestemmingsplan;

  • 3.

    een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Een beroepschrift wordt ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tijdens de beroepstermijn kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag, die volgt op die na de afloop van de beroepstermijn, tenzij een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treden het besluit en het plan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden. U kunt bij de griffie van de Raad van State hiernaar informeren.

Stolwijk, 15 juni 2021,

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

J. Hennip, gemeentesecretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

Naar boven