Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Gorslaan 10 2020’ en gecoördineerde afgifte omgevingsvergunning en vaststelling hogere waarden geluidhinder

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat de gemeenteraad op 27 mei 2021 het bestemmingsplan ‘Gorslaan 10 2020‘ heeft vastgesteld. Het college heeft daarop de omgevingsvergunning voor het transformeren van het kantoorpand naar een woongebouw met 57 sociale huurappartementen op het perceel Broekerhof 50 t/m 106 doorlopend verleend. Tevens heeft het college het besluit genomen tot vaststelling van hogere waarden in het kader van de Wet geluidhinder.

 

Zakelijke inhoud

Bovengenoemde besluiten zijn gecombineerd voorbereid op basis van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening). Daarbij is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ingevolge afdeling 3:4 Awb toegepast. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding. Bij het plan is geen exploitatieplan vastgesteld. De ID-code van het plan is NL.IMRO.0439.BPGORSLAAN2020-va01.

Dit bestemmingsplan biedt een planologische regeling voor het transformeren van het kantoorpand naar een woongebouw met 57 sociale huurappartementen. De verleende omgevingsvergunning geeft officiële toestemming om deze ontwikkeling uit te voeren.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde plan, de verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken en het besluit hogere waarden geluidhinder liggen met ingang van maandag 14 juni 2021 tot en met maandag 26 juli 2021 ter inzage.

In verband met het coronavirus is het momenteel niet mogelijk de papieren stukken te bekijken op het stadhuis van de gemeente Purmerend. Als u de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor contact opnemen met team Vergunningen, Beleid en Advies per e-mail (vergunning@purmerend.nl (o.v.v. het project en het locatieadres)) of telefonisch (0299-452452). De stukken worden u dan toegezonden. Het bestemmingplan is eveneens te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Rechtsmiddelen

Gedurende bovengenoemde termijn van (ruim) zes weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is alleen mogelijk voor degenen die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend, dan wel aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tijdig in te dienen. Daarnaast is dit mogelijk voor degenen die geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend, maar wel een persoonlijk, rechtstreeks belang bij het besluit hebben. U kunt een beroepschrift sturen naar postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook kunt u digitaal beroep instellen bij genoemd beroepsorgaan via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunt u, als u beroep heeft aangetekend, om een voorlopige voorziening vragen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd.

 

NB. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van (ruim) zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn aangevoerd, wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard. In het beroepschrift dient vermeld te worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven