Bekendmaking besluiten op verzoeken tot intrekking besluiten Windpark IJsselwind, gemeente Zutphen

Logo Zutphen

 

Achtergrond

In 2019 en 2020 zijn voor de realisatie van het windpark IJsselwind in het gebied Eefde-West/Twentekanaal verschillende besluiten genomen. Er zijn twee verzoeken tot intrekking van de verschillende besluiten ingediend.

De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft (in artikel 3.30, eerste lid, onder a) de mogelijkheid deze procedures sneller en eenvoudiger te doorlopen, via de coördinatieregeling. Onderdeel van deze regeling is dat in 1 keer meerdere (ontwerp-)besluiten ter inzage liggen. Iedereen kan dan tegen de verschillende besluiten tegelijk een zienswijze of beroep indienen.

De gemeenteraad van Zutphen heeft op 29 januari en 24 september 2018 ingestemd met deze gemeentelijke coördinatieprocedure (besluit 2018-0004 en 0098).

Besluiten op verzoeken tot intrekking ter inzage

Op de ingediende verzoeken zijn besluiten door de verschillende bevoegde gezagen opgesteld. De volgende besluiten met de Nota van Antwoord d.d. 25 mei 2021 op de ingediende zienswijzen liggen vanaf 17 juni tot en met woensdag 28 juli 2021 ter inzage:

  • twee besluiten d.d. 8 juni 2021op de verzoeken tot intrekking van de twee waterwetvergunningen van het dagelijks bestuur van waterschap Rijn en IJssel met zaaknummers WRIJVERG-2-100727 en WRIJVERG-2-100207;

  • twee besluiten d.d.8 juni 2021 op de verzoeken tot intrekking van:

    - het besluit van gedeputeerde staten van de provincie Gelderland d.d. 7 oktober 2019 (ontheffing Wet natuurbescherming) met zaaknummer 2018.012088;

    - het besluit van gedeputeerde staten van de provincie Gelderland d.d. 8 januari 2020 met zaaknummer 2018-012088) gericht op een wijziging van het besluit d.d. 7 oktober 2019;

    - het besluit van gedeputeerde staten van de provincie Gelderland d.d. 14 oktober 2020 (vergunning Wet natuurbescherming).

Hoe komt u aan meer informatie?

Op het stadhuis van Zutphen, ’s Gravenhof 2 in Zutphen kunt u alleen op afspraak alle stukken inzien. U kunt telefonisch een afspraak maken via 14 0575. De openingstijden zijn:

• Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

• Op donderdag is het stadhuis ook open van 13.00 tot 16.30 uur en van 17.30 tot 19.30 uur.

Respecteert u bij uw bezoek de landelijke hygiënemaatregelen? Als u hoest, verkouden bent en/of koorts heeft, vragen wij u een nieuwe afspraak te maken.

U kunt de besluiten ook inzien op www.zutphen.nl/plannenterinzage.

Vragen?

Heeft u vragen over de coördinatieregeling? Neem dan contact op met de heer R. de Groote via 06 - 51 58 54 00. Hij coördineert de procedure voor het windpark IJsselwind.

Heeft u specifieke vragen over de besluiten en/of bijlagen? Neem dan contact op met de betreffende behandelend medewerker van het waterschap of de provincie, zoals deze in de besluiten is aangegeven.

Hoe en waar kunt u beroep instellen?

De besluiten liggen voor zes weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen tot en met 28 juli 2021 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen. Deze Afdeling beslist in eerste en enige instantie over de ingestelde beroepen.

U stuurt uw beroepschrift naar:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het beroepsschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

a) Uw naam en adres;

b) De dagtekening;

c) Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d) De redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Crisis- en herstelwet

Op de besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en dat de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Dit betekent onder andere dat het indienen van een zogenaamd ‘pro forma’ beroepsschrift niet mogelijk is. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Hoe kunt u de werking van de besluiten laten schorsen?

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Griffierecht

Bij het verzoek moet een afschrift worden overlegd. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie over de beroepsprocedure en het griffierecht vindt u op de site van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Zaaknummer 178246

Zutphen, 16 juni 2021

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven