Vastgesteld bestemmingsplan Kempenbaan-Oost

Logo Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 1 juni 2021 het bestemmingsplan Kempenbaan-Oost gewijzigd vastgesteld.

Dit bestemmingsplan voorziet in het optimaliseren van de doorstroming van de Kempenbaan en het verbeteren van de bereikbaarheid van bedrijventerrein De Run door middel van een infrastructurele aanpassing voor het voor het oostelijke deel van de Kempenbaan (Kempenbaan-Oost).

Een deel van de aanpassingen (te weten aan de Karel de Grotelaan) is gepland op het grondgebied van de gemeente Eindhoven en een deel voor de gemeente Veldhoven. Er zijn daarom twee bestemmingsplannen opgesteld, die integraal op elkaar zijn afgestemd. De gemeenteraad van Veldhoven zal het bestemmingsplan ‘Kempenbaan-Oost 2020’ vaststellen dat ziet op haar eigen grondgebied.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op:

  • 1.

    het toevoegen in artikel 3.1 onder b: ‘een auto(snel)weg ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van verkeer -autosnelweg';

  • 2.

    het toevoegen van de aanduiding 'specifieke vorm van verkeer -autosnelweg' op de verbeelding.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 10 juni 2021 tot en met donderdag 22 juli 2021 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadhuis), Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 19.00 uur, op vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80352-0301.

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html.

Beroep

Met ingang van vrijdag 11 juni 2021 tot en met donderdag 22 juli 2021 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • 2.

    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij:

de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 23 juli 2021. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij: de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Eindhoven 1 juni 2021

Naar boven