Vaststelling bestemmingsplan ‘Benedenkerkweg 1B Montfoort’

Logo Montfoort

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening bekend dat bovengenoemd bestemmingsplan bij besluit van 31 mei 2021 door de gemeenteraad ongewijzigd is vastgesteld.

Omschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Benedenkerkweg 1B Montfoort’ voorziet in een planologische regeling voor de percelen kadastraal bekend als Linschoten, sectie C, nummers 37, 38, 303, 304 en 990 om de bestemming van “Agrarisch - Rivierzone” gedeeltelijk om te zetten naar “Bedrijf” en gedeeltelijk naar “Wonen”. Hiermee worden de gebruiksmogelijkheden van het bestaande bedrijf Van der Horst Aanhangwagens B.V. uitgebreid en wordt de bouw van een vrijstaande woning mogelijk gemaakt. Daarnaast wordt de bestemming “Bedrijf” gedeeltelijk omgezet naar “Groen” zodat rondom de bedrijfslocatie een groene zone mogelijk wordt ten behoeve van de beeldkwaliteit.

Terinzagelegging

Met ingang van 9 juni 2021 ligt het bestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken gedurende 6 weken (tot en met 21 juli 2021) ter inzage bij de publieksbalie van het stadskantoor Kasteelplein 5 te Montfoort (geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00). Tevens is het plan digitaal raadpleegbaar via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0335.BPBenedenkerkweg1B-VA01). Ook zal deze publicatie inclusief een digitale versie van het bestemmingsplan op de gemeentelijke website geplaatst.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht kunnen met ingang van 9 juni tot en met 21 juli 2021 beroep instellen tegen het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Er wordt een griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een beroepsschrift is ingediend en een verzoek om een voorlopige voorziening is aangevraagd. College van burgemeester en wethouders

Montfoort, 8 juni 2021

College van burgemeester en wethouders gemeente Montfoort

Naar boven