Gemeente Landgraaf - Rectificatie terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwagenlocaties’ en ontwerpbesluit hogere waarden Wgh ‘woonwagenstandplaatsen Europaweg – Noord 106 - 114’

Logo Landgraaf

 

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Landgraaf bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Woonwagenlocaties” en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Europaweg – Noord 106 - 114 ter inzage ligt.

 

Binnen de gemeente Landgraaf zijn een vijftal woonwagenlocaties gelegen. Het huidige ruimtelijke beleid voor het de betreffende locaties ligt vast in verschillende beheerverordeningen en een bestemmingsplan:

beheersverordening ‘Industrieterrein Abdissenbosch’, vastgesteld op 27 juni 2013 (woonwagenlocatie Vogelzankweg);

beheersverordening ‘Buitengebied Noord – West’, vastgesteld op 28 maart 2013 (woonwagenlocaties Europaweg – Noord en Kleikoelebergweg);

beheersverordening ‘Schaesberg – Zuid’, vastgesteld op 28 maart 2013 (woonwagenlocatie Hoofdstraat);

bestemmingsplan ‘Schaesberg Midden’, vastgesteld op 17 december 2015 (woonwagenlocatie Melchersstraat).

 

In het verleden gold reeds één (facet)bestemmingsplan ‘Woonwagenlocaties’ binnen de gemeente Landgraaf voor de genoemde locaties (vastgesteld door de gemeenteraad op 1 november 2001 en goedgekeurd door gedeputeerde staten op 5 februari 2002). Door de jaren heen zijn een aantal beheersverordeningen vastgesteld en bestemmingsplannen herzien, waardoor het ruimtelijk beleid binnen voor de woonwagenlocaties binnen verschillende juridisch-planologische kaders is komen te vallen. Hierdoor zijn onbedoeld verschillen ontstaan tussen bouw- en gebruiksregels.

 

Het voorliggende bestemmingsplan dat als ontwerp ter inzage wordt gelegd, strekt ertoe wederom te komen tot één bestemmingsplan voor de woonwagenlocaties om zo ruimtelijk(e) beleid en regelgeving ter plaatse te harmoniseren.

 

Het plangebied omvat (enkel) de bestaande woonwagenlocaties (Europaweg – Noord 106 – 114, Hoofdstraat 314 – 316c, Kleikoelebergweg 3 – 6, Melchersstraat 50 – 58 en Vogelzankweg 101 – 115). De bestaande situering van de woonwagenlocaties wordt niet gewijzigd, uitgezonderd de Vogelzankweg. Bij laatstgenoemde woonwagenlocatie wordt enkel een summiere herbegrenzing van de woonwagenlocatie doorgevoerd, zodat het enigszins arbitraire verloop van de bestemmingsplangrenzen ‘Groen’ en ‘Wonen – Woonwagenlocaties’ tot het verleden behoort. Het bestemmingsplan voorziet niet in nieuwe ontwikkelingen.

 

Ter hoogte woonwagenstandplaatsen aan de Europaweg – Noord 106-114 wordt, in het kader van het herstel van een bestaande omissie, eveneens een hogere grenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder verleend als gevolg van de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde met betrekking tot het industrielawaai. De ontwerpbeschikking dienaangaande ligt eveneens ter inzage. In de aanvankelijke bekendmaking was verzuimd ook de terinzagelegging van het ontwerpbesluit hogere grenswaarde aan te kondigen. Dit gebeurt via deze rectificatie alsnog.

 

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 10 juni 2021 t/m 21 juli 2021 tijdens de openingstijden ter inzage bij het Klant Contact Centrum. Gedurende deze periode van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Landgraaf, postbus 31000, 6370 AA Landgraaf. Wenst u liever mondeling uw zienswijze in te dienen, dan dient u hiertoe binnen de bovengenoemde termijn een afspraak te maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnr. 14 045.

 

U kunt het ontwerpbestemmingsplan eveneens in elektronische vorm raadplegen via de gemeentelijke website www.landgraaf.nl onder de rubriek ‘Ruimtelijke Plannen’ alsmede via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder gebruikmaking van het planidentificatienummer (IDN) NL.IMRO.0882.BPWOONWAGENLOCLGF-ON01.

 

Zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Gedurende bovengenoemde periode kan door belanghebbenden een schriftelijke dan wel mondelinge zienswijze ingediend worden tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Landgraaf, postbus 31000, 6370 AA Landgraaf. Wenst u liever mondeling uw zienswijze in te dienen, dan dient u hiertoe binnen de genoemde termijn een afspraak te maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken via tel. 14 045.

 

 

Naar boven