Vastgesteld bestemmingsplan Muldersweg-Lange Voort Bornerbroek, Almelo

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 25 mei 2021 het bestemmingsplan Muldersweg-Lange Voort Bornerbroek (planid: NL.IMRO.0141.00082-BP31) op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Het bestemmingsplan Muldersweg-Lange Voort Bornerbroek voorziet in een planologische regeling voor de bouw van 5 vrijstaande woningen. De gronden van het plangebied zijn globaal gelegen aan de westzijde van de dorpskern Bornerbroek. Het betreft de gronden in de westelijke hoek tussen de Entersestraat, Muldersweg en de Lange Voort. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend en hebben deels geleid tot een aanpassing van het plan.

 

Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

- Verbeelding:

Aanpassen van het bestemmingsvlak met de dubbelbestemming Waarde-Waardevolle bomen;

- Regels:

Toevoegen bij de bestemming Tuin:

artikel 3.1 lid c: Erfontsluiting en parkeren.

Toevoegen bij de bestemming Wonen:

artikel 4.1 lid c: Erfontsluiting en parkeren.

Toevoegen van artikel 10 bij de Overige regels:

Artikel 10.1 Parkeren

  • 1.

    Een omgevingsvergunning voor het bouwen, het uitbreiden en/of het wijzigen van de functie van gebouwen en/of gronden wordt slechts verleend indien bij de aanvraag om een omgevingsvergunning wordt aangetoond dat gelet op de omvang of de bestemming van het gebouw en/of gronden in voldoende mate wordt voorzien in ruimte voor het parkeren of stallen van motorvoertuigen in, op of onder het gebouw, dan wel op of onder het onbebouwde terrein dat bij dat gebouw behoort. Hierbij gelden de parkeernormen, zoals vastgelegd in de vastgestelde beleidsnota Parkeerbeleidsplan Gemeente Almelo 'Parkeren Optimaliseren 2013-2018' en de beleidsregel 'Parkeernormen Almelo', zoals door het college vastgesteld op 11 december 2018. Indien deze beleidsregel gedurende de planperiode wordt gewijzigd (herzien, aangevuld of nader uitgewerkt), treedt diens rechtsopvolger hiervoor in de plaats.

  • 2.

    De ruimte voor het parkeren van de motorvoertuigen moet afmetingen hebben die zijn afgestemd op gangbare motorvoertuigen.

De afmetingen van bedoelde parkeerruimte voor personenauto's bedragen:

- bij haaks parkeren: minimaal 5 meter lang en minimaal 2,5 meter breed.

- bij langs parkeren: minimaal 5,5 meter lang en minimaal 2,0 meter breed.

Artikel 10.2 Laden en lossen

Indien het beoogde gebruik van een bouwwerk aanleiding geeft tot een te verwachten behoefte aan ruimte voor het laden of lossen van goederen, wordt een omgevingsvergunning voor het bouwen uitsluitend verleend indien aan of in dat bouwwerk dan wel op het onbebouwde terrein bij het bouwwerk voldoende wordt voorzien in die behoefte.

Artikel 10.3 Afwijkingsregels

a. Burgemeester en wethouders kunnen bij een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in artikel 10.1 en 10.2;

1. indien het voldoen aan die bepalingen door bijzondere omstandigheden op overwegende bezwaren stuit; of

2. voor zover op andere wijze in de nodige parkeerruimte, dan wel laad- of losruimte wordt voorzien.

b. De vergunning als bedoeld in lid 10.1 a. kan slechts verleend worden, indien:

1. het woon- en leefklimaat in de directe omgeving niet onevenredig wordt aangetast; en

2. de parkeersituatie in de openbare ruimte niet onevenredig wordt aangetast.

Artikel 10.4 Strijdig gebruik

Tot een strijdig gebruik wordt in ieder geval gerekend het gebruik van gronden en bouwwerken met een parkeerbehoefte dan wel een behoefte aan ruimte voor het laden en lossen van goederen zonder dat hierin in voldoende mate is voorzien overeenkomstig het gestelde onder artikel 10.1 en 10.2.

En de overige artikelen te hernummeren;

- Toelichting:

Aanpassing hoofdstuk 3 aan de huidige (rijks)beleidskaders en een verduidelijking en aanvulling van paragraaf 2.2 mbt de toekomstige situatie en paragraaf 4.4 mbt de geluidsparagraaf.

 

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan 'Muldersweg- Lange Voort Bornerbroek’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 9 juni 2021 tot en met dinsdag 20 juli 2021 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’ en ‘gemeentenieuws’.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde terinzage termijn van zes weken.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld of om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven