Wet geluidhinder

Logo Wierden

 

Hogere grenswaarde vastgesteld voor 3 (flex-)woningen op het adres Rondweg 42 .

 

Er is een aanvraag ingediend om 3 (flex-)woningen te bouwen op het perceel Rondweg 42 (beter bekend als Gemeente Wierden, Sectie L, nummer 00220). Burgemeester en wethouders willen in principe medewerking verlenen aan de bouw. Het bouwplan wordt juridisch-planologisch vastgelegd in het bestemmingsplan “Rondweg Enter 2010, herziening Rondweg 42”.

 

Voor de bouw van de (flex-)woningen is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat voor de nieuwe woningen de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. Dit komt door de ligging nabij de Rijksweg A1. De maximale ontheffingswaarde wordt echter niet overschreden. Er moet daarom een hogere grenswaarde voor het wegverkeerslawaai worden vastgesteld.

 

Het college van Burgemeester en wethouders heeft op 1 juni 2021 op grond van de artikelen 4.1 en 4.10 van het Besluit geluidhinder voor de nieuwe woning een hogere grenswaarde vastgesteld. Tegen de ontwerp-beschikking die ter inzage heeft gelegen zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Ter inzage

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 9 juni 2021 voor een periode van zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het gemeentehuis te Wierden.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp besluit hogere grenswaarde. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbesluit, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven