Vastgesteld bestemmingsplan ‘Noorderes’, Almelo

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 25 mei 2021 het bestemmingsplan Noorderes (planid: NL.IMRO.0141.00097-BP31) op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Het bestemmingsplan Noorderes voorziet in een planologische regeling voor de bouw van 6 patiowoningen, een auto-ontsluiting en een wadi. De locatie is gelegen in het noordelijke deel van de binnenstad en is een restperceel van het oude J&I ten Cate-terrein. Aan de noordzijde wordt de locatie ontsloten door de Noorderes en aan de zuidzijde door de Winkelsteeg. Met het bestemmingsplan wordt beoogd om op een kwalitatief goede en toekomstbestendige wijze invulling te geven aan dit braakliggende terrein op deze locatie. Tegen het ontwerpbestemmingsplan Noorderes zijn geen zienswijzen ingediend.

Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Wijziging in de regels:

  • 1.

    artikel 3.1, onder b de bestemmingsomschrijving ‘tuin’ verwijderen;

  • 2.

    de opvolgende doeleindenomschrijvingen te hernummeren;

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Noorderes’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 9 juni 2021 tot en met dinsdag 20 juli 2021 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’ en ‘gemeentenieuws’.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde terinzage termijn van zes weken.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld of om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven