Kennisgeving herhaalde terinzagelegging ontwerp-besluiten Windpark Caprice

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat er officiële stukken ter inzage worden gelegd over Windpark Caprice

Wat is het plan

Voor de realisatie van het toekomstige windpark Caprice (twee windturbines) op het terrein van Steenfabriek Huissenswaard, Scherpekamp 3 Angeren moet worden afgeweken van het bestemmingsplan. Op 5 juli 2019 dienden de initiatiefnemers ten behoeve van de realisatie van Windpark Caprice een omgevingsvergunningaanvraag in, voor de Wabo-activiteiten:

  • 1.

    ‘bouwen’,

  • 2.

    ‘het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan’ en

  • 3.

    ‘het oprichten, veranderen of veranderen van het in werking hebben van een inrichting of mijnbouwwerk.

Inmiddels hebben initiatiefnemers gevraagd een wijziging van het maximale vermogen in de aanvraag door te voeren.

Procedure

Op de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten is artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing. Dit betekent onder meer dat de besluiten worden voorbereid en bekendgemaakt volgens de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Als onderdeel van die procedure wordt eerst een ontwerpbesluit bekendgemaakt, waartegen zienswijzen kunnen worden ingediend. Vervolgens wordt het definitieve besluit opgesteld.

Burgemeester en wethouders van Lingewaard zijn bevoegd de omgevingsvergunning te verlenen nu Gedeputeerde Staten van Gelderland het bevoegd gezag hebben overgedragen bij besluit van 2 juli 2019. Ook treden zij op als het coördinerend bestuursorgaan. Als gevolg hiervan verzorgen burgemeester en wethouders de kennisgevingen van de met elkaar samenhangende (ontwerp)besluiten en organiseren zij de behandeling van de eventueel tegen de ontwerpbesluiten ingebrachte zienswijzen.

Wat ligt ter inzage

  • 1.

    ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen en exploiteren van twee windturbines inclusief fundaties bij steenfabriek Caprice, aan de Scherpekamp 3 Angeren (Windpark Caprice);

  • 2.

    · ontwerp-verklaring van geen bedenkingen (vvgb) afgegeven door de gemeenteraad van Lingewaard op 23 september 2020;

  • 3.

    ontwerp-Wet natuurbeschermingsvergunning (Wnb-vergunning) en ontwerp Wet natuurbeschermingsontheffing (Wnb-ontheffing) van de provincie Gelderland.

Waar in te zien

De ontwerpbesluiten en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 10 juni 2021 zes weken op afspraak ter inzage bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentehuis van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 Bemmel.

Ook zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.lingewaard.nl/caprice, https://officielebekendmakingen.nl/ en via www.ruimtelijkeplannen.nl

Wanneer

Alle stukken liggen ter inzage vanaf donderdag 10 juni 2021 tot en met woensdag 21 juli 2021.

Reageren/een zienswijze indienen

Gedurende de inzageperiode kan iedereen ten aanzien van:

  • 1.

    de ontwerp-omgevingsvergunning en

  • 2.

    de ontwerp Wnb-vergunning en ontwerp Wnb-ontheffing

schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel.

Gedurende de inzageperiode kan iedereen ten aanzien van:

  • 1.

    de ontwerp-vvgb

schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 15, 6680 AA Bemmel.

Geeft u duidelijk aan op welk onderdeel de zienswijze betrekking heeft. Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

Hoe gaat het verder

De zienswijzen worden betrokken bij de vaststelling van de definitieve besluiten. Met het bekendmaken van de definitieve besluiten wordt iedereen die een zienswijze heeft ingediend, geïnformeerd over wat daarmee is gedaan. De definitieve besluiten worden opnieuw zes weken ter inzage gelegd.

Raad van State

Meer informatie over het instellen van beroep volgt in de kennisgeving over de definitieve besluiten.

Watervergunning van Rijkswaterstaat

Er is voor één windturbine een watervergunning nodig. Rijkswaterstaat stelt nu een ontwerpvergunning op. De ontwerpvergunning is nog niet gereed en kan dus niet meelopen bij deze terinzagelegging. In het kader van een gecoördineerde besluitvorming is afgestemd dat deze ontwerpvergunning eerst na de vakantieperiode wordt gepubliceerd en ter inzage wordt gelegd. Tijdens die terinzagelegging kan dan een aparte zienswijze tegen de ontwerpwatervergunning worden ingediend.

Herhaalde ter inzagelegging

Het betreft een herhaalde terinzagelegging. Gebleken is dat bij de eerdere terinzagelegging niet de juiste versie van de ruimtelijke onderbouwing ter inzage is gelegd. Dat wordt nu hersteld. Ook zijn de stukken nu afgestemd op de verhoging van het vermogen. Daarnaast zijn er nog enkele wijzigingen ten opzichte van de eerste terinzagelegging doorgevoerd. Een overzicht van alle wijzigingen ligt bij de stukken ter inzage.

Alle eerder ingediende zienswijzen zijn in behandeling genomen en worden gezamenlijk met de tijdens deze periode inkomende zienswijzen van een reactie voorzien in één reactienota. De eerder ingediende zienswijzen blijven gelden. Als men geen nieuwe gronden of aanvullingen van eerdere zienswijzen naar voren wil brengen, dan hoeft men tijdens deze zienswijzenperiode dus niets te doen.

 

Naar boven