Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan ‘Koningstraat 32 Afferden en Van Heemstraweg 18a Deest.’

Logo Druten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maakt hierbij overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan voor te bereiden voor de locatie aan de Koningstraat 32 Afferden en de van Heemstraweg 18a Deest.

Het plangebied van het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden aan de Koningstraat 32 te Afferden. Deze locaties zijn bij de gemeente kadastraal bekend als sectie D. nr. 1609. En de gronden aan de van Heemstraweg 18a te Deest zijn bij de gemeente kadastraal bekend als sectie E, nr. 368 en 369 (ged.). Het bestemmingsplan ‘Koningstraat 32 Afferden en Van Heemstraweg 18a Deest.’ maakt een nieuwe ontwikkeling mogelijk. Het voornemen bestaat om een uitruil van bestemmingen tussen de percelen aan de Koningsweg 32 te Afferden en Van Heemstraweg 18a te Deest te realiseren. De initiatiefnemer heeft het voornemen om op de Koningstraat 32 de bedrijfsbestemming om te zetten naar een woonbestemming en hier 7 woningen te realiseren. Op de locatie van Heemstraweg 18a word de woonbestemming omgezet naar een bedrijfsbestemming. De aangewezen percelen worden opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan ‘Koningstraat 32 Afferden en Van Heemstraweg 18a Deest.’ en hebben de toegedachte bestemmingen ‘wonen’, ‘tuin’ en ‘bedrijf’.

Procedure

Op dit moment kunt u nog niet reageren; er liggen nog geen stukken ter inzage, er kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend en er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen. Te zijner tijd zal een ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Dan is het mogelijk om te reageren op het plan. De termijn van de ter inzage legging wordt vooraf gepubliceerd via www.officielebekendmakingen.nl en in de Maas en Waler.

Kostenverhaal

In verband met de realisatie van het project ‘Koningstraat 32 Afferden en Van Heemstraweg 18a Deest.’ zal de gemeente een overeenkomst met de initiatiefnemer aangegaan. Vanwege deze overeenkomst zal geen exploitatieplan worden vastgesteld. Tegen deze overeenkomst zal geen bezwaar en beroep open staan.

Meer informatie

Voor vragen over deze publicatie kunt u telefonisch opnemen met W. Roelofs via telefoonnummer 088 432 7263 of via w.roelofs@drutenwijchen.nl

 

Druten, 9 juni 2021

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Mevrouw C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld, burgemeester

A.P.J.M. Litjens, secretaris (a.i.)

Naar boven