Gemeente Waadhoeke - Vaststelling bestemmingsplan – Rypsterdyk 28, Menaam

Logo Waadhoeke

De gemeenteraad van Waadhoeke heeft op 20 mei 2021 het bestemmingsplan “Menaam – Rypsterdyk 28” vastgesteld

Omschrijving van het plangebied

Aan de Rypsterdyk te Menaam is het voornemen gekomen om op het oostelijke deel van een bouwkavel vijf woningen te realiseren. In de oorspronkelijke opzet van het plan De Boech Zuid zouden hier 4 woningen gerealiseerd worden. Aan de Rypsterdyk is nog een bouwkavel vrij. In het geldende bestemmingsplan wordt voor de locatie waartoe de kavel aan de Rypsterdyk behoort een totaal aantal woningen toegestaan van 19 binnen het betreffende bouwvlak. Met de bouw van de vijf woningen op het oostelijke deel van het plangebied wordt dit aantal reeds bereikt. Voor de bouw van een woning op de kavel aan de Rypsterdyk (de 20e woning in het gebied) moet daarom een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen.

Heeft u vragen?

Voor algemene informatie over het bestemmingsplan kunt u bellen met de afdeling Omgeving (0517 380380). Voor vragen omtrent bouwen, verbouwen of gebruik vraagt u naar de afdeling Veiligheid, Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VVTH). Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

U kunt het bestemmingsplan bekijken

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan na afspraak bekijken bij de informatiebalie van het gemeentehuis in Franeker, op werkdagen tussen 8:30 en 13:00 uur, ‘s middags op afspraak en op donderdag tot 20:00 uur Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen, via de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1949.BPMenRypsterdyk28-VAS1.

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan?

U kunt in beroep gaan tegen het bestemmingsplan. Vanaf 8 juni 2021 tot en met 19 juli 2021 loopt de beroepstermijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep indienen kan binnen zes weken tot en met 19 juli 2021. U kunt in beroep gaan als u belanghebbende bent.

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen.

Wilt u dat het bestemmingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dat kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het bestemmingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

 

Naar boven