Wet geluidhinder. Besluit Hogere Waarde Lyceumstraat 2A.

Logo Oldenzaal

Het college van burgemeester en wethouders treft voorbereidingen om op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 2° Wabo een vergunning te verlenen voor de realisatie van twee appartementen aan de Lyceumstraat 2A.

Ten behoeve van de appartementen is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Dit akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de geluidsbelasting op de gevel de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder overschrijdt ten gevolge van wegverkeer op de Spoorstraat.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor het appartement op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder een hogere waarde vast te stellen van maximaal 56 dB voor de Spoorstraat.

Beroepstermijn

Vanaf 9 juni 2021 tot en met 20 juli 2021 ligt het besluit en de bijbehorende stukken ter inzage. Het inzien van het besluit kan alleen op afspraak. Een afspraak maken kan via bouwloket@oldenzaal.nl.

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen dit besluit kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    Belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • 2.

    Adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over het ontwerpbesluit;

  • 3.

    Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage binnen de genoemde beroepstermijn. Het besluit wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij vóór het einde van voornoemde inzagetermijn beroep is ingesteld en met toepassing van titel 8.3 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Zo’n verzoek dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. In dat geval wordt het besluit niet van kracht voordat op het verzoek is beslist. Ten behoeve van de behandeling van een verzoek of een beroepschrift wordt door de Raad van State een griffierecht geheven. Wanneer u een verzoek of beroep instelt, wordt u verzocht daarvan een afschrift ter kennisneming te zenden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal.

 

Oldenzaal, 8 juni 2021

Namens deze:

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal

Naar boven