Bekendmaking: Paraplu-bestemmingsplan begrippen en wijze van meten (RECTIFICATIE)

Logo Schiedam

De publicatie van het bestemmingsplan op ruimtelijkeplannen.nl heeft vanwege technische problemen vertraging opgelopen. Gelet hierop is de eerder gepubliceerde datum van ter inzage legging van het plan verplaatst naar 10 juni 2021 in plaats van 6 mei 2021.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad in haar vergadering van 20 april 2021 het bestemmingsplan: ‘Paraplu-bestemmingsplan begrippen en wijze van meten’ (NL.IMRO.0606.BP00100) heeft vastgesteld.

Dit paraplu-bestemmingsplan geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente Schiedam.

Paraplu-bestemmingsplan begrippen en wijze van meten

Op 1 januari 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Onder de Omgevingswet is er per gemeente één 'omgevingsplan', in plaats van bestemmingsplannen per gebied. In voorbereiding hierop wordt alvast één gemeentebrede set van begrippen en wijze van meten vastgesteld, in de vorm van dit paraplu-bestemmingsplan. In dit plan zijn alle artikelen 1 (begrippen) en 2 (wijze van meten) uit de vigerende bestemmingsplannen, samengevoegd. De uniformering van de algemene bepalingen versoepelt de verdere transitie naar het omgevingsplan.

Ter inzage

Het raadsbesluit ligt samen met het vastgestelde bestemmingsplan vanaf 10 juni 2021 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (Omgevingsloket) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam.

Het KCC is alleen op afspraak geopend.

De stukken zijn digitaal te raadplegen op: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0606.BP00100-0002.

Beroep

Gedurende de periode van ter visie legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit

tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Paraplu-bestemmingsplan begrippen en wijze van meten’ bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage door belanghebbenden:

1. die tijdig, op grond van artikel 3.8, eerste lid, onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

2. die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn;

3. die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van ter visie legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Dit tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan niet eerder in werking dan nadat op het verzoek is beslist.

 

Schiedam, 2 juni 2021

Burgemeester en wethouders van Schiedam,

C.E. Bos, secretaris, C.H.J.Lamers, voorzitter

Naar boven