Ontwerpbestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit Wet geluidhinder ‘Slot-Oost’

Logo Veldhoven

Burgemeester en wethouders van Veldhoven maken bekend dat met van vrijdag 11 juni 2021 tot en met donderdag 22 juli 2021 ter inzage liggen:

- Het ontwerpbestemmingsplan ‘Slot-Oost’

- Het beeldkwaliteitsplan ‘Slot-Oost’

- Het ontwerpbesluit Wet geluidhinder ‘Slot-Oost’

 

Ontwerpbestemmingsplan en Beeldkwaliteitsplan ‘Slot-Oost’

Het bestemmingsplan maakt een nieuwe woningbouwlocatie voor 59 woningen mogelijk in het noordoosten van Zeelst. De locatie ligt tussen de woonstraten Gareel en de Heerbaan. Er komen 13 sociale koopwoningen en 46 vrije sector koopwoningen in de vorm van hoekwoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen. Om de kwaliteit van de bebouwing, de woonpercelen en de openbare ruimte zoveel mogelijk te borgen is het Beeldkwaliteitsplan ‘Slot-Oost’ opgesteld. In dit beeldkwaliteitsplan wordt een kader gegeven voor de verdere uitwerking van de woningen/woonkavels en het openbaar gebied. Het plan wordt onderdeel van het toetsingskader van de omgevingsvergunningen voor het bouwen en betrokken bij de beoordeling van het uiterlijk van bouwwerken.

Hoe maakt u uw bezwaar kenbaar?

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk (voorkeur) of mondeling op het ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan reageren door een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad van Veldhoven. Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de gemeenteraad van Veldhoven, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven. Zet hierbij de datum, uw naam, adres en handtekening in de brief. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen. In de zienswijze moet u duidelijk aangeven over welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan en/of het beeldkwaliteitsplan het gaat. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de gemeente, afdeling Regie en Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 040.

 

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder ‘Slot-Oost’

Het plan is om in combinatie met het bestemmingsplan ‘Slot-Oost’ een hogere geluidsbelasting (als bedoeld in de Wet geluidhinder) toe te staan voor de nieuw te realiseren woningen. Het gaat dus niet om bestaande gebouwen, waaronder uw pand of woning. Deze procedure is nodig omdat uit geluidsonderzoek blijkt dat voor een aantal nieuw te bouwen woningen de voorkeursgrenswaarde vanwege de Rijkswegen A2/N2 en de gemeentelijke wegen Heistraat, Heerbaan en Zoom wordt overschreden. In het ontwerpbesluit wordt onderbouwd waarom wij dit acceptabel vinden voor de nieuwe bewoners.

Hoe maakt u uw bezwaar kenbaar?

Tijdens de inzagetermijn kan een belanghebbende schriftelijk (voorkeur) of mondeling op de ontwerpbeschikking reageren door een zienwijze in te dienen bij de burgemeester en wethouders van Veldhoven. U bent belanghebbende wanneer uw belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken (zie artikel 1:2 van de Algemene wet bestuursrecht). Uw belang moet dan objectief, persoonlijk, eigen, rechtstreeks en actueel zijn. Meer informatie hierover vindt u op www.rechtspraak.nl (zoekterm ‘belanghebbende’). Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post aan de burgemeester en wethouders van Veldhoven, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven. Zet hierbij de datum, uw naam, adres en handtekening in de brief. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de gemeente via telefoonnummer 14 040.

 

Hoe kunt u stukken inzien?

Alle stukken liggen ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis van Veldhoven (Meiveld 1). Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.veldhoven.nl, zoek op plannaam ‘Slot-Oost'. Het beeldkwaliteitsplan en het Ontwerpbesluit Wet geluidhinder maken als bijlagen onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan. Daarom kunt u deze stuken ook digitaal bekijken op de hiervoor genoemde websites. Mocht u het ontwerpbesluit Wet geluidhinder of het beeldkwaliteitsplan liever digitaal ontvangen, vraag dit aan door een e-mail te sturen naar gemeente@veldhoven.nl.

Door de coronamaatregelen heeft het onze voorkeur dat u de stukken digitaal inziet boven een bezoek brengen aan de informatieruimte. Als u toch langs wilt komen is een afspraak maken niet nodig. Kom niet als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. En houd rekening met de 1,5 meter afstand en de draag een mondkapje.

 

Heeft u nog vragen?

Voor vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel kunt u contact opnemen met de afdeling Regie en Ontwikkeling. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of bel telefoonnummer 14 040.

Naar boven