Gemeente Waadhoeke - bestemmingsplan - Hôfsleane 21-25, Berltsum

Logo Waadhoeke

Bestemmingsplan “Berltsum - MFC”

De gemeenteraad van Waadhoeke heeft op 20 mei 2021 het bestemmingsplan “Berltsum - MFC” vastgesteld. Met ingang van 4 juni tot en met 16 juli 2021 zal dit bestemmingsplan voor een ieder ter inzage liggen.

Omschrijving van het plangebied

Het dorp Berltsum heeft een gedegen voorzieningenniveau. Het uitgangspunt is om dit ook in de toekomst op peil te houden. Veel voorzieningen zijn echter gevestigd in verouderde panden, die veelal aan onderhoud toe zijn. Het voornemen is daarom om een nieuw multifunctioneel centrum te realiseren, waarin verschillende functies gehuisvest kunnen worden. Uit een locatie onderzoek, waarin meerdere locaties in Berltsum in ogenschouw zijn genomen, is naar voren gekomen dat de zogenaamde Kruiskerk hiervoor de beste locatie is.

Het voornemen is daarom om aan de Hôfsleane 21-25 te Berltsum een Multifunctioneel Centrum (MFC) te realiseren. In de huidige situatie zijn hier gebouwen ten behoeve van een kerk met een dienstwoning aanwezig. Het hoofdgebouw wordt verbouwd tot MFC met ruimtes voor functies zoals een cultureel centrum, dienstverlening en zorg. Het bijgebouw aan de oostzijde wordt gesloopt. De bestaande dienstwoning zal vervolgens als reguliere woning in gebruik worden genomen.

De voorgenomen functies en het voorgenomen gebouw ten behoeve van het MFC passen niet binnen de geldende bestemming van het pand.

Om deze ontwikkeling een passende juridisch-planologische regeling te bieden, is het opstellen van een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Het voorliggende plan voorziet hierin.

Heeft u vragen?

Voor algemene informatie over het bestemmingsplan kunt u bellen met de afdeling Omgeving (0517 380380). Voor vragen omtrent bouwen, verbouwen of gebruik vraagt u naar de afdeling Veiligheid, Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VVTH). Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

U kunt het bestemmingsplan bekijken

Het bestemmingsplan kan op de volgende manier worden ingezien:

- op afspraak: U kunt het bestemmingsplan na een gemaakte afspraak bekijken op werkdagen, in beginsel tussen 8:30 en 13:00 uur, bij de bezoekersbalie in het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 in Franeker;

- U kunt het ook digitaal bekijken, via www.ruimtelijkeplannen.nl.

De IMRO code van het plan is NL.IMRO.1949.BPBerHofsleane23-VAS1.

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan?

U kunt in beroep gaan tegen het bestemmingsplan. Vanaf 4 juni 2021 tot en met 16 juli 2021 loopt de beroepstermijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep indienen kan binnen zes weken tot en met 16 juli 2021. U kunt alleen in beroep gaan als:

  • -

    U belanghebbende bent;

  • -

    het beroep is gericht tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan.

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen.

Wilt u dat het bestemmingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dat kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het bestemmingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

Naar boven