Ontwerpbestemmingsplan Partieel gewijzigde vaststelling en partiele herziening Landelijk Gebied Zuid Herenweg 45 Bergen

Logo Bergen (NH)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (nh) maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Partieel gewijzigde vaststelling en partiele herziening Landelijk Gebied Zuid Herenweg 45 Bergen ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan biedt een actueel planologisch kader voor de Herenweg 45 te Bergen. Ter plaatse van de het plangebied geldt nu het bestemmingsplan "Landelijk gebied Zuid" voor wat betreft het noordelijke deel van het perceel en het bestemmingsplan "Weidegebied" voor wat betreft het zuidelijke deel. Op grond van een door de Raad van State gedane uitspraak moet het perceel in lijn worden gebracht met de bestaande legale situatie voor het deel waar het bestemmingsplan weidegebied geldt. Daar waar het bestemmingsplan "Landelijk Gebied Zuid" geldt is het ook wenselijk om het perceel in lijn te brengen met de bestaande legale situatie en daarmee het gehele perceel te voorzien van een actueel planologisch kader. Om deze reden is voorliggende bestemmingsplan opgesteld. Met het plan worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn met ingang van maandag 7 juni 2021 gedurende zes weken digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planID NL.IMRO.0373.BPG09017Herenwg45.B001. Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4, 1817 MR, Alkmaar.

Hoe kunt u reageren?

Een ieder kan tijdens de inzagetermijn schriftelijk zienswijzen naar voren brengen op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij de gemeenteraad van Bergen, postbus 175, 1860 AD Bergen (nh), onder vermelding van bestemmingsplan “Partieel gewijzigde vaststelling en partiele herziening Landelijk Gebied Zuid Herenweg 45”. Anonieme zienswijzen en zienswijzen via e-mail laten wij buiten behandeling.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Plannen en Projecten van de gemeente Bergen, tel. 072-888 0000

Bergen (NH), 4 juni 2021

Naar boven