Gemeente West Betuwe - bestemmingsplan - Boutensteinseweg 1, Enspijk

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 10 juni 2021 ligt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 van de Awb, voor zes weken het raadsbesluit van 26 mei 2021 tot vaststelling van het bestemmingsplan “Boutensteinseweg 1 te Enspijk” van de gemeente West Betuwe ter inzage. 

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat het bedrijf Kemp Schalkwijk BV zich kan vestigen op het terrein van de voormalige slipschool (politie) aan de Boutensteinseweg 1 te Enspijk. Het bedrijf houdt zich met name bezig met landschapsinrichting, groenbeheer en groenonderhoud in het buitengebied. Hout dat vrijkomt bij de werkzaamheden wordt deels op het terrein bewerkt en gedroogd voor verkoop aan particulieren (open haardhout) en bedrijven en energiecentrales (biomassa).

Ten dienste van de bedrijfsvoering komen op het terrein enkele nieuwe bedrijfsgebouwen. Aan de zuidzijde komen twee bedrijfshallen en een (vervangende) bedrijfswoning. Bestaande opstallen (o.a. oude verkeerstoren en opslagloods) worden afgebroken.

Voor de inpassing van het bedrijf is een landschapsplan opgesteld. Rondom het binnenterrein komt een afschermende groenstrook (bestaande beplanting en deels nieuwe beplanting).

Ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan is het bestemmingsplan op enkele onderdelen aangepast:

  • De resultaten van nader onderzoek naar de aanwezigheid van kleine marterachtigen zijn verwerkt in de toelichting en de regels (borging uitvoering maatregelen);

  • De uitkomsten van nader onderzoek naar de gevolgen voor de stikstofdepositie op Natura 2000-gebieden zijn verwerkt in de toelichting en in de regels. Dit laatste door de beoogde realisatie van een kleine biomassaketel (opgesteld vermogen < 0,5 Mw) te verbinden aan de toepassing van een afwijkingsbevoegdheid met voorwaarden;

  • De waterparagraaf is iets aangepast in verband met een reactie van het waterschap.

Bovengenoemde aanpassingen, en de overwegingen die hieraan ten grondslag liggen, zijn na te lezen in bijlage 1 (nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen) behorende bij het raadsvoorstel van het raadsbesluit van 26 mei 2021.

Raadplegen planstukken

De planstukken zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . Het bestemmingsplan heeft het planidentificatienummer: NL.IMRO.1960.BUIBoutensteinsewg-VSG1

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis in Geldermalsen (tijdelijk bezoekadres: Van Dam van Isseltweg 4, 4191 KC Geldermalsen). Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U kunt via (0344-) 579314 of info@odrivierenland.nl een afspraak maken.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan gedurende de beroepstermijn (tot en met woensdag 21 juli 2021) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Hiervoor is een DigiD vereist.

Een belanghebbende die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Naar boven