Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rijssen, ondergrondse hoogspanningstracé’ en bekendmaking MER boordelingsbesluit

Logo Rijssen-Holten

Dit tracé loopt van de gemeente Wierden naar het hoogspanningsstation aan de Holterstraatweg Rijssen. Dit plan maakt planologisch de aanleg van een ondergrondse hoogspanningsleiding mogelijk (7462 PS).

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rijssen-Holten maken, overeenkomstig artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, bekend dat op 3 mei 2021 een besluit genomen is ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling voor het Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rijssen, ondergrondse hoogspanningstracé, De beoogde activiteit van het oprichten van een ondergrondse hoogspanning tracé zoals in voorliggend plan staat vermeld in categorie D categorie 24.2. D e aanleg, wijziging of uitbreiding van een ondergrondse hoogspanningsleiding. De in kolom 2 genoemde drempelwaarden worden niet overschreden. Het bestemmingsplan wordt genoemd in zowel kolom 3 en 4 onderdeel D categorie 24. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van het plan uitgevoerd is, blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling. De vormvrije m.e.r.-beoordeling maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Rijssen, ondergrondse hoogspanningtracé’

 

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1742.BPB2018003-0301 en op www.rijssen-holten.nl/bekendmakingen. De digitale bestanden van het plan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.rijssen-holten.org/plannen/NL.IMRO.1742.BPB2018003-/NL.IMRO.1742.BPB2018003-0301/ U kunt het ontwerpplan en de bijbehorende stukken vanaf donderdag 10 juni 2021 t/m woensdag 21 juli 2021 inzien bij het loket Ruimte of digitaal op www.rijssen-holten.nl/bekendmakingen. Gedurende deze termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze inbrengen over het ontwerpplan bij de Gemeenteraad van Rijssen-Holten, o.v.v. zienswijze en de naam van het ontwerpplan. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker Ruimte. In de zienswijze geeft u aan op welke onderdelen van het ontwerpplan deze betrekking heeft. Meer informatie over zienswijzen vindt u op www.rijssen-holten.nl/zienswijze.

Rijssen,juni 2021

Het college van burgemeester en wetouders van de gemeente Rijssen-Holten,

Namens deze:

A.C. Hofland, burgemeester

A.C. van Eck, secretaris

Naar boven