Ontwerp Omgevingsvisie Stichtse Vecht

Logo Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht maken bekend dat, met ingang van 4 juni 2021 tot en met 15 juli 2021, de Ontwerp Omgevingsvisie voor een ieder ter inzage ligt.

Omgevingsvisie Stichtse Vecht

De Ontwerp Omgevingsvisie van de gemeente Stichtse Vecht is door het college van B&W vrijgegeven voor inzage. De Omgevingsvisie beschrijft wat voor gemeente we in 2040 willen zijn. Stichtse Vecht zet in op een gezonde en fijne woon- en leefomgeving. Op een gemeente waarin jong en oud fijn wonen, werken en hun vrije tijd doorbrengen.

Voor het opstellen van de Omgevingsvisie zijn de bestaande beleidsnota’s onderzocht. Waarbij bekeken is op welke wijze bestaand beleid meegenomen kon worden in de Ontwerp-Omgevingsvisie. Ook nieuwe beleidsdocumenten zijn geïntegreerd in de Omgevingsvisie. Waarbij ze hun eigen participatie traject hebben gevolgd. Een goed voorbeeld hiervan zijn de toekomstvisie bedrijventerreinen en de toekomstperspectief van de landbouw. Deze laatste is als richtinggevend document voor het hoofdstuk vitaal platteland toegevoegd. Deze ligt als bijlage bij de Ontwerp-Omgevingsvisie ter inzage.

Het afgelopen jaar hebben inwoners, organisaties, bedrijven hun input gegeven voor de omgevingsvisie door het invullen van de enquête of het meedoen bij de verschillende digitale bijeenkomsten. “Met de ontwerp Omgevingsvisie willen we toetsen of de visie aansluit bij dat wat is ingebracht en opgehaald.

Omgevingsvisie bekijken

De Ontwerp Omgevingsvisie ligt vanaf vrijdag 4 juni tot en met 15 juli 2021 ter inzage. U kunt de Ontwerp Omgevingsvisie op de volgende manieren bekijken:

Reactie geven

Gedurende de periode van terinzagelegging kan iedereen reageren op de Ontwerp Omgevingsvisie. Dit kan op de volgende manieren:

Digitale informatieavond

Op 17 juni organiseert de gemeente een digitale bijeenkomst van 19.30 tot 21.00 uur. Hierbij geven we uitleg over de Ontwerp Omgevingsvisie en kunt u vragen stellen. Aanmelden kan tot 15 juni via omgevingsvisie@stichtsevecht.nl.

Telefonisch spreekuur

We organiseren gedurende de inzageperiode een aantal keer per week een telefonisch spreekuur waarin het projectteam Omgevingsvisie klaar zit om uw vragen te beantwoorden. U kunt hiervoor een afspraak maken via omgevingsvisie@stichtsevecht.nl.

Naar boven