Vastgesteld bestemmingsplan ‘Rotonde A29-N487’ 

Logo Hoeksche Waard

De gemeenteraad van Hoeksche Waard stelde op dinsdag 25 mei 2021 het bestemmingsplan ‘Rotonde A29-N487 ongewijzigd vast. 

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Provincie Zuid-Holland wil het bestaande kruispunt bij de toe-en afrit 22 Numansdorp van de A29 en de N487 vervangen door een rotonde. Dit bestemmingsplan maakt het realiseren van een rotonde bij de toe-en afrit 22 Numansdorp van de A29 en de N487 mogelijk.

Het ontwerpbestemmingsplan lag ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan lag van 20 februari 2021 tot en met 2 april 2021 ter inzage. Tijdens deze periode kon een ieder zienswijzen indienen. Wij ontvingen geen zienswijzen.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en alle bijlagen liggen met ingang van zaterdag 5 juni tot en met vrijdag 16 juli 2021 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-code NL.IMRO.1963.BPRotondeA29N487-VG01).

Wilt u de stukken in het gemeentehuis inzien? Neem dan contact op met Arianne Rotscheid-Terlaak via telefoonnummer 088 – 647 12 28 of via e-mail arianne.rotscheid@gemeentehw.nl.

Beroep indienen

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State. Beroep kan met ingang van 5 juni 2021 tot en met 16 juli 2021 ingediend worden door:

  • *

    Belanghebbenden

  • *

    Niet-belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

In het beroepschrift moet u in ieder geval de volgende gegevens vermelden:

  • *

    de naam en adres van de indiener;

  • *

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • *

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • *

    een kopie van het besluit;

  • *

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • *

    een ondertekening met naam en handtekenening.

Het beroepschrift kunt u sturen aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken.

Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, schort de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Vragen?

Heeft u vragen over het bestemmingsplan? Neem dan contact op met Arianne Rotscheid-Terlaak. Zij is bereikbaar via 088-647 1228 of per e-mail: arianne.rotscheid@gemeentehw.nl

Naar boven