ontwerp wijzigingsplan Heiveldweg Autoshowterrein

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpwijzigingsplan Heiveldweg Autoshowterrein zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis. Dit is vanaf donderdag 3 juni 2021tot en met woensdag 14 juli 2021. Dit is op grond van artikel 3.9avan de Wet ruimtelijke ordening.

Het ontwerpwijzigingsplan en de bijbehorende stukken kunt u ook digitaal inzien op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0345.HeiveldwegAutoshow-ow01.

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening. Voor dit ontwerpwijzigingsplan is geen milieueffectrapport opgesteld.

Waar gaat het ontwerp wijzigingsplan over?

Het plan is een wijziging van het bestemmingsplan Spooronderdoorgangen Nieuweweg Noord - Voorpoort. Het ontwerp voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het aanleggen van een terrein voor het niet zelfstandig stallen en showen van motorvoertuigen ten behoeve van het verderop gelegen garagebedrijf. Het terrein wordt landschappelijk ingepast.

De locatie ligt langs de Heiveldweg met aan de noordzijde de ontsluiting op de Klompersteeg en aan de oostkant het verlengde van de Voorpoort.

Geen exploitatieplan

Voor het ontwerpwijzigingsplan is geen exploitatieplan opgesteld omdat een exploitatieplanin dit geval niet verplicht is. Het gaat namelijk niet oméén van de bouwplannen diegenoemd wordt in artikel 6.2.1 Besluit ruimtelijke ordening. Het verhaal van de kosten voor de realisering van het ontwerpwijzigingsplan is in dit geval geregeld via de legesverordening.

M.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer bekend dat voor de uitwerking van het initiatief zoals voorgesteld in het ontwerpwijzigingsplan Heiveldweg Autoshowterrein geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.Het opstallen van auto’s is namelijk geen m.e.r.-beoordelingsplichtige activiteit en een (vormvrije) m.e.r.(-beoordeling) is dan ook nietnodig.

Wilt u hierop een reactie geven?

U kunt wanneer u belanghebbende bent tot en met woensdag 14 juli 2021 een zienswijze (reactie) op het ontwerpplan insturen naar het college van burgemeester en wethouders van Veenendaal. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling. Digitaal kan dit via www.veenendaal.nl/zienswijze. Schriftelijk kan dit per brief via postbus 1100, 3900 BC Veenendaal, beide o.v.v. ‘zienswijze Heiveldweg Autoshowterrein – Z-1832120’. Wilt u mondeling uw zienswijze geven? Dan kunt u tot en met woensdag 14 juli 2021een afspraak maken met mevrouw Wassenaarvan het team Ruimtelijke ordening en Bouwen, via telefoonnummer (0318) 538 538.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het indienen van zienswijzen of het ontwerpwijzigingsplan? Dan kunt u ook contact opnemen met mevrouw Wassenaarvan het team Ruimtelijke ordening en Bouwen via (0318) 538 538.

Naar boven