Vaststelling Voorbereidingsbesluit Kernwinkelgebied Binnenstad

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Purmerend heeft op 27 mei 2021 een voorbereidingsbesluit vastgesteld voor het kernwinkelgebied van de binnenstad. De begrenzing van het gebied is aangegeven op de bij het raadsbesluit behorende en als zodanig gewaarmerkte verbeelding.

Doel van het voorbereidingsbesluit is te voorkomen dat zich (ruimtelijke) ontwikkelingen en gebruiksvormen voordoen die niet in lijn zijn met de wens tot behoud van een compact en kwalitatief kernwinkelgebied, zoals opgenomen in de op 25 maart 2021 vastgestelde “Economische Visie Beemster + Purmerend #datwerkt”, maar wel passen binnen het geldende bestemmingsplan.

De inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit is bepaald op de eerste dag na het besluit van de raad. Het voorbereidingsbesluit is in werking getreden op vrijdag 28 mei 2021. Het besluit heeft een werkingsduur van één jaar.

Stukken inzien

Het voorbereidingsbesluit is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatiecode: NL.lMRO.0439.VBKWGBS2021-va01).

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus is het momenteel niet mogelijk de papieren stukken te bekijken op het stadhuis van de gemeente Purmerend. Als u de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor contact opnemen met het Team Ontwikkeling per e-mail (M.Aaij@purmerend.nl (o.v.v. Voorbereidingsbesluit Kernwinkelgebied Binnenstad)) of telefonisch (0299-452452).

Tegen een voorbereidingsbesluit staat op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar of beroep open.

 

Naar boven