Gemeente Nijkerk – Vooraankondiging bestemmingsplan woningbouw Oude Barneveldseweg, Nijkerk

Logo Nijkerk

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor woningbouw aan de Oude Barneveldseweg te Nijkerk.

Beschrijving van het plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Het gebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door de Oude Barneveldseweg, de noordzijde van de bestaande bebouwing Nautilus, de westzijde de groen- en waterstrook van Hazelaarshof/Hulshof en de zuidzijde de achterste bebouwing van de kantoren aan de Paasbosweg.

Doel van het plan is er in de komende jaren circa 165 woningen te bouwen. In het woningbouwprogramma wordt extra aandacht besteed aan de woningbehoefte van starters en

senioren. Zo dient 10% van de woningen in het bijzonder geschikt te zijn voor senioren.

Het kinderdagverblijf Prokino blijft in het gebied.

Bij de ontwikkeling van het nieuwe woningbouwplan wordt rekening gehouden met de belangen van omwonenden. Dit gebeurt onder meer door een groenblauwe bufferzone tussen het plangebied en de bestaande bebouwing aan de westzijde (de Hazelaarshof) te creëren. De wijze waarop de groenblauwe buffer uiteindelijk vormgegeven gaat worden wordt momenteel nader uitgewerkt. Dit gebeurt in nauw overleg met de omwonenden aan de grens van het plangebied.

 

Reageren op het plan

In de voorbereiding op het ontwerpbestemmingsplan hebben omwonenden en belanghebbenden al diverse keren gesprekken gevoerd met de initiatiefnemers van het woningbouwplan.

Er liggen momenteel nog geen stukken ter inzage. Zodra de planvoorbereidingen gereed zijn, wordt het ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage gelegd. Dit is naar verwachting in het najaar van 2021. De kennisgeving daarvan en wijze waarop u dan kunt reageren wordt onder andere bekend gemaakt op de gemeentepagina van de Stad Nijkerk en in de Staatscourant.

Op deze vooraankondiging kunt u nog geen zienswijze naar voren brengen. Ook kunnen onafhankelijke instanties nu nog geen advies uitbrengen. Tijdens de planologische procedure biedt de gemeente u de mogelijkheid een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en beroep in te stellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

 

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt op contact opnemen met team Planvorming via telefoonnummer 14 033.

 

Nijkerk, 2 juni 2021

Naar boven