Kennisgeving toepassen coördinatieregeling PALLAS reactor

Logo Schagen

Op 15 december 2020 heeft de gemeenteraad, op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, besloten dat de coördinatieregeling van toepassing wordt op het project Pallas-reactor, op het adres Westerduinweg 3 in Petten.

Het coördinatiebesluit heeft betrekking op de bestemmingsplannen en de overige benodigde vergunningen/besluiten voor het realiseren van de reactor, uitgezonderd de Kernenergiewetvergunning

Onderstaand is de integrale tekst van het raadsbesluit opgenomen.

Raadsbesluit

Raadsvergadering van 15 december 2020

Datum besluit 27 oktober 2020

Regishatienr 20.053979

Onderwerp Coördinatieregeling bestemmingsplan herziening Pallas

De raad van de gemeente Schagen,

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 27 oktober 2020, nr. 20.053976;

gezien het advies van de Oordeelsvormende vergadering d.d. 24 november 2020;

gelet op het bepaalde in artikel 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening;

besluit:

  • 1.

    een coördinatiebesluit te nemen op grond van artikel 3:30 van de Wet ruimtelijke ordening  voor het project PALLAS reactor te Petten, waarbij dit wordt aangemerkt als een geval waar de volgende besluiten worden gecoördineerd:

  • a.

    de vaststelling van één of meer bestemmingsplannen (of herzieningen daarvan) ex artikel 3.1. Wet ruimtelijke ordening;

  • b.

    het verlenen van omgevingsvergunningen;

  • c.

    en overige, hiervoor niet met name genoemde besluiten (bijvoorbeeld op grond van de Waterwet, Ontgrondingenwet, Wet natuurbescherming, Provinciale Omgevingsverordening of de Algemene Plaatselijke Verordening), passend binnen het project, waarvan het college ter bevordering en het welslagen van de coordinatie het nodig vindt om deze al dan niet onderdeel te laten zijn van de gecoOrdineerde voorbereiding en bekendmaking. Hieronder kunnen ook besluiten vallen van andere overheden, die daartoe om hun medewerking verzocht kunnen worden. Besluiten op grond van de Kernenergiewet zullen hier niet onder vallen.

  • 2.

    dat het college van burgemeester en wethouders het coördinerende bestuursorgaan is;

Aldus besloten in de vergadering van 15 december 2020.

De raad van de gemeente Schagen,

griffier voorzitter

De heer G.E.P. Meijer

Mevrouw M.J.P. van Kampen-Nouwen

 

Met de coördinatieregeling kunnen de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten worden gebundeld. Dit betekent dat er één gecombineerde procedure wordt doorlopen in plaats van verschillende proce­dures na elkaar. Te zijner tijd worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om zienswijzen in te dienen over de ontwerpbesluiten. De besluiten om bestemmingsplan(nen) vast te stellen en om de (omgevings-)vergunningen te verlenen, worden in de beroepsfase aangemerkt als één besluit. Daartegen kan te zijner tijd beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van bestemmingsplan(nen) en het verlenen van (omgevings)vergunning(en)/besluiten. De bevoegdheid tot vaststelling van een bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad.

Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.W. de Lange, 0221 210 400 of via de mail jos.delange@schagen.nl

Schagen, 20 januari 2021

 

Naar boven